BALKANSKO PRVENSTVO U DŽUDU

Zlatni Lazar Ćupić, Zvezdan Đukić i Jovana Peković

Crna Gora je na Balkanskom prvenstvu za kadete bila treća u generalnom poretku takmičara iz devet zemalja
110 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Ćupić, Foto: EJU.NET
Lazar Ćupić, Foto: EJU.NET
Ažurirano: 14.06.2015. 17:28h

Fantastičan dan crnogorskog sporta, koji je u Americi otvorio bokser Dejan Zlatičanin, u Azerbejdžanu nastavila karatistkinja Marina Raković, te uspjesi rukometašica i košarkašica, nastavljen je i u rumunskoj Krajovi. Tamo je održano Balkansko prvenstvo za kadete u džudu, a Crna Gopra je bila treća u generalnom poretku sa 7 medalja - po tri zlatne i srebrne, uz bronzu.

Zlatni je u kategoriji do 81 kilogram džudista Milenijuma Lazar Ćupić, koji je odbranio titulu osvojenu prošle godine u Slivenu. Ut oj kategoriji Crna Gora je imala najviše uspjeha, pošto je srebro pripalo Danilu Todoroviću.

Titulu prvaka Balkana zaslužio je u kategoriji do 90 kilograma Zvezdan Đukić, a u kategoriji do 70 kilograma fenomenalna Jovana Peković je zlatom opravdala ulogu favoritkinje.

Srebrne medalje osvojili su Božica Đurđević (-57 kg) i Kristina Milić (- 63), dok je bronzana medalja pripala Marku Gušiću (- 60 kg).

Crnogorski džudisti osvojili su i pet petih mjesta a borbe za bronze izgubili su: Novak Ostojić, Andrija Rašović, Nikola Stanišić, Elma Ličina i Tamara Gardašević.