Akcija Talas: Ajkoviću oduzet ferari

“Automobil je od Ajkovića oduzet zbog provjere da li je nabavljen na zakonit način. Forenzičari će uraditi kompletno vještačenje kako bi se utvrdilo i da li je eventualno korišćen u izvršenju nekog krivičnog djela”
2540 pregleda 19 komentar(a)
ferari Bojana Ajkovića, Foto: Zoran Đurić
ferari Bojana Ajkovića, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.06.2015. 15:05h

Crveni “ferari” Podgoričanina Bojana Ajkovića ”preparkiran” je u četvrtak veče ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica.

U policijskim evidencijama Ajković se vodi kao osoba bliska klanu pokojnog Baranina Luke Đurovća.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je luksuzni četvorotočkaš Podgoričanina koji živi u Budvi, oduzet zbog “kriminalističke obrade”.

“Automobil je od Ajkovića oduzet zbog provjere da li je nabavljen na zakonit način. Forenzičari će uraditi kompletno vještačenje kako bi se utvrdilo i da li je eventualno korišćen u izvršenju nekog krivičnog djela”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije.

Ajković je, kazao je isti izvor, brat Zlatka Ajkovića, koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Faiza Kadrića u Cirihu 1999. godine.

Podgoričanin koji je privremeno ostao bez “ferarija” blizak je srodnik i navodnog vođe niškog kriminalnog klana Zorana Ajkovića - Ajkule (43).

Inspektori su od početka godine u akciji "Talas", u okviru koje je i oduzet Ajkovićev “ferari” proveravali i vozila Beranca Vuka Vulevića, Barana Veselina Bujića, Alana Kožara, Dragana Pečurice i Dejana Borovića, Podgoričana Radislava - Gila Stanišića, Aleksandraa - Aca Šakovića,

Aleksandra Rogošića zvanog Ćapo i Dražena Boričića. Provjeravali su i četvorotočkaše Danilovgrađanina Borisa Pantovića, Nikšićanina Radovana Mujovića i Cetinjanina Miloša Đuričkovića.

Većina automobila vraćena je vlasnicima nakon vještačenja.

Bonus video: