BIVŠI ŠEF KOTORSKE POLICIJE U SUDNICI

Brđanin: Granična policija radila nezakonito i doprinijela konfuziji

Bivši šef kotorske policije to je rekao nakon što su u sudnici konstatovane kontradiktornosti dokaza koje je predložilo tužilaštvo
465 pregleda 6 komentar(a)
Zoran Brđanin (Novine)
Zoran Brđanin (Novine)
Ažurirano: 14.06.2015. 07:54h

Bivši šef kotorske policije Zoran Brđanin, kazao je da  argumenti koje je tužilaštvo u sudnici Višeg  suda iznijelo opovrgavaju sami sebe, ocjenjujući da zbog toga nemaju nikakvu dokaznu snagu.

On je to rekao prije dva dana pred sudijom Dragojem  Jovićem u nastavku suđenja  njemu i dvojici njegovih kolega.  

Brđanin, komandir Aleksa  Praščević i inspektor  za strance Dejan  Iličković optuženi su da su zloupotrebom položaja i protivzakonitim uticajem omogućili sedmorici stranih državljana da bez dozvole borave u Crnoj Gori.

Bivši šef kotorske policije to je rekao nakon što su u sudnici konstatovane kontradiktornosti dokaza koje je predložilo tužilaštvo.

Sudija Jović rekao je da će od nadležnih organa zatražiti da se precizno izjasne da li su se tri strana državljana  nalazila u Crnoj Gori u periodu kada su im trojica optuženih,  navodno  omogućili boravak bez dozvole.

U dopisu Sektora granične policije piše da strani državljani Goran Zekanović, Dejan Jeftić i Slobodan Stefanović tada nijesu bili u Crnoj Gori, dok iz Direkcije za strance i direktor kompanije “Kolma komerc” u kojoj su njih trojica bili angažovani  tvrde suprotno.

Komentarišući dopis u kome se navodi da njihov  ulazak u Crnu Goru nije evidentiran, Brđanin je rekao da je Granična policija “svojim načinom rada,  koji nije u skladu sa zakonom,  doprinijela konfuziji u procesu koji se vodi protiv njega, Praščevića i Iličkovića”.

Na kontradiktornost u postupanju državnih organa ukazao je i njegov branilac, advokatica Andrijana Razić.

Advokat Boris Barović, takođe je primjetio kontradiktornosti.  On je istakao da   iz pisanih dokaza proizlazi da je  Zeković u Crnoj Gori imao privremeno boravište od 6. juna prošle do 15. januara 2015. godine, a da je drugi sektor policije dostavio dokaz da on  nema prijavljen boravak.

Barović je ocijenio da se iz tih dopisa  ne možemo utvrditi kojom metodologijom su se nadležni rukovodili da utvrde ko je,  a ko nije imao registrovan boravak.

Preporučujemo za Vas