Brđanin: Granična policija radila nezakonito i doprinijela konfuziji

Bivši šef kotorske policije to je rekao nakon što su u sudnici konstatovane kontradiktornosti dokaza koje je predložilo tužilaštvo
560 pregleda 6 komentar(a)
Zoran Brđanin (Novine)
Zoran Brđanin (Novine)
Ažurirano: 14.06.2015. 07:54h

Bivši šef kotorske policije Zoran Brđanin, kazao je da argumenti koje je tužilaštvo u sudnici Višeg suda iznijelo opovrgavaju sami sebe, ocjenjujući da zbog toga nemaju nikakvu dokaznu snagu.

On je to rekao prije dva dana pred sudijom Dragojem Jovićem u nastavku suđenja njemu i dvojici njegovih kolega.

Brđanin, komandir Aleksa Praščević i inspektor za strance Dejan Iličković optuženi su da su zloupotrebom položaja i protivzakonitim uticajem omogućili sedmorici stranih državljana da bez dozvole borave u Crnoj Gori.

Bivši šef kotorske policije to je rekao nakon što su u sudnici konstatovane kontradiktornosti dokaza koje je predložilo tužilaštvo.

Sudija Jović rekao je da će od nadležnih organa zatražiti da se precizno izjasne da li su se tri strana državljana nalazila u Crnoj Gori u periodu kada su im trojica optuženih, navodno omogućili boravak bez dozvole.

U dopisu Sektora granične policije piše da strani državljani Goran Zekanović, Dejan Jeftić i Slobodan Stefanović tada nijesu bili u Crnoj Gori, dok iz Direkcije za strance i direktor kompanije “Kolma komerc” u kojoj su njih trojica bili angažovani tvrde suprotno.

Komentarišući dopis u kome se navodi da njihov ulazak u Crnu Goru nije evidentiran, Brđanin je rekao da je Granična policija “svojim načinom rada, koji nije u skladu sa zakonom, doprinijela konfuziji u procesu koji se vodi protiv njega, Praščevića i Iličkovića”.

Na kontradiktornost u postupanju državnih organa ukazao je i njegov branilac, advokatica Andrijana Razić.

Advokat Boris Barović, takođe je primjetio kontradiktornosti. On je istakao da iz pisanih dokaza proizlazi da je Zeković u Crnoj Gori imao privremeno boravište od 6. juna prošle do 15. januara 2015. godine, a da je drugi sektor policije dostavio dokaz da on nema prijavljen boravak.

Barović je ocijenio da se iz tih dopisa ne možemo utvrditi kojom metodologijom su se nadležni rukovodili da utvrde ko je, a ko nije imao registrovan boravak.

Bonus video: