Boškan: U odlučujućim momentima pokazali smo veliku pribranost i kvalitet više

56 pregleda 0 komentar(a)
Boškan, Foto: Savo Prelević
Boškan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.06.2015. 21:43h

Selektor Slobodan Boškan je bio još zadovoljniji u odnosu na pobjedu protiv Tunisa, “prvo zbog pobjede, a onda zbog načina na koji je to urađeno”.

“Ovo je bila teška utakmica za obje ekipe. Mislim da su moji momci u odlučujućim momentima pokazali veliku pribranost, kvalitet više, jer protiv Tunisa nismo imali ovakvih situacija kao večeras. Mi smo, bukvalno, od prvog poena krenuli u jednu bitku protiv Portorika, gdje se ginulo za svaki poen. Momci su odigrali sjajno, ostavili su srce na teren. Pored velike želje za pobjedom, bili smo precizni u važnim momentima, odigrali dobro i strpljivo i zasluženo slavili”, rekao je Boškan.

Selektor je posebno pohvalio učinak Marka Bojića na servisu.

“U važnim momentima u drugom i trećem setu napravio je važne serije. Ali, ne bih umanjio doprinos ostalih momaka, koji su dali svoj doprinos svako na svoj način”, dodao je Boškan i osvrnuo se na meč sa Turskom.

"Bilo je za očekivati da Turska pobijedi Tunis, iako su Tunižani imali šansu da osvoje prvi set. Mislim da ćemo se Turska i mi zasluženo boriti za prvo mjesto na ovom turniru u Podgorici, obje ekipe su pokazale visok nivo odbojke", zaključio je Boškan.

Selektor Portorika Havijer Gaspar priznao da je Crna Gora bila bolja, posebno u krucijalnim trenucima meča.

“Mi smo imali svoje šanse u prvom setu, ali nismo uspjeli da iskontrolišemo servis protivnika u finišu. U svakom slučaju, igrali smo bolje nego protiv Turske, što je dobro”, rekao je Gaspar.

Bonus video: