Crna Gora lako i sa Portorikom, sa Turskom za prvo mjesto (video)

0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 13.06.2015. 19:50h

„Odrađen” je i drugi učesnik posljednjeg Svjetskog prvenstva - nakon Tunisa, odbojkaši Crne Gore su maksimalnim rezultatom porazili i Portoriko (na SP je skinuo „skalp” jednoj Italiji) za 83 minuta igre, pa su nakon dva kola zadržali prvo mjesto u grupi F treće divizije Svjetske lige, istina sa istim brojem pobjeda kao i Turska, ali sa poenom više.

Sjutrašnji duel u „Morači” između Crne Gore i Turske (20 sati) odlučiće ko će biti prvi na polovini puta u ovoj grupi, s obzirom na to da će Turska od sljedećeg petka biti domaćin drugog turnira. Turska je u prvom meču jučerašnjeg programa sa 3:0 (26:24, 25:18, 25:18) savladala Tunis, koji je prokockao vođstvo od 24:21 u prvom setu.

#AjmoCrnaGoro#SvjetskaLiga

Posted by Odbojkaški Savez Crne Gore on Saturday, June 13, 2015

"Teška utakmica, iako rezultat to ne govori. U svakom setu smo morali da držimo visok nivo igre, kako bismo savladali striljivu ekipu Portorika, koji igra odbranu do posljednjeg daha. Nije bilo lako, ali pobjeda od 3:0 je velika stvar pred odlučujući meč na ovom turniru sa Turskom", rekao je za „Vijesti” libero naše reprezentacije Ivan Rašović.

Predvođeni sjajnim Markom Bojićem (17 poena, od čega čak sedam asova, preko 50 odsto realizacije napada), crnogorski odbojkaši su protiv Portorika odigrali još bolje u odnosu na Tunis, jer su to i zahtijevali kvalitet i igra rivala. Bili su pravi u trenucima kada je lomio rezultat, u završnicama setova, kada su „crveni” pokazali ne samo kvalitet, već i veliku mirnoću i sigurnost.

Za razliku od meča sa Tunižanima, selektor Slobodan Boškan je protiv Portorika više mijenjao tokom meča (nijesu igrali samo primač Balša Radunović i libero Marko Vukašinović), i pogodio je izmjene, jer je svaki igrač na terenu opravdao ulogu koju je dobio, bilo da se radilo o nekoliko poena, bilo o kojem setu.

Miloš Ćulafić je u finišu prvog seta zamijenio Aleksandra Minića (5-4 realizacija napada), i do kraja je upisao 12 poena, od čega 11 iz napada iz 14 smečeva. Ali, i svi ostali su dali pun doprinos, počev od kapitena Vojina Ćaćića do „srednjaka” Blaža Milića, koji je odigrao polovinu posljednjeg seta...

"Bila je to prava borba za svaki poen, svaki set. I veoma nam je drago što smo pobijedili. Ali, protiv Turske nas očekuje sigurno najteži meč", rekao je Ćulafić, koji je prošle sezone igrao u Turskoj, u Šahinbeju Beledijeu.

Crna Gora – Portoriko 3:0 (25:22, 25:23, 25:21)

Podgorica – Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 1.950. Sudije: Sudije Govender (Južna Afrika) i Van Gempel (Holandija). Poeni iz napada: Crna Gora 43, Portoriko 35. Poeni iz bloka: Crna Gora 7, Portoriko 5. Poeni iz servisa: Crna Gora 7, Portoriko 4. Greške: Crna Gora 22, Portoriko 18.

Crna Gora: MINIĆ 4, DABOVIĆ 3, G. ĆUK 7, Strugar, ĆAĆIĆ 12, RAŠOVIĆ (libero 1), BOJIĆ 17, Milić, Vukašinović (libero 2), JEČMENICA 2, Ćulafić 12.

Portoriko: Rivera, Goas, DEL VALE (libero), PERES 1, MORALES 11, TORES 12, SOTO 4, ROMAN 9, RIVERA 4, Sijera, Ortis, Guzman 3.

Bonus video: