Uhapšen vozač autobusa koji je povrijedio sportistkinje, bio je pijan?

0 komentar(a)
Evropske igre, Foto: Screenshot (YouTube)
Evropske igre, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.06.2015. 12:50h

Vozač autobusa koji je prije dva dana na trotoaru sportskog sela Evropskih igara u Bakuu pokosio tri austrijske sportistkinje, od kojih je jedna teško povrijeđena, uhapšen je i protiv njega će biti podignuta optužnica.

Vozač Vali Ahmadiov optužen je za teško kršenje saobraćajnih propisa i protiv njega će biti podnijeta krivična tužba, saopštili su ministarstbvo unutrašnjih poslova Azerbejdžana i tužilaštvo te zemlje.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenjju, Ahmadov je bio za volanom autobusa koji je udario tri članice sinhronog plivačkog tima Austrije u sportskom selu u četvrtak ujutro, dok su se šetale trotoarom.

Organizatori Evropskih igara u Bakuu će istražiti optužbe da je vozač autobusa, koji pripada osoblju Igara, bio pijan kada je na trotoaru udario tri austrijske sportistkinje, od kojih je petnaestogodišnja sinhrona plivačica Vanesa Sahinović zadobila ozbiljne povrede kičme.

Izvještaji u azerbejdžanskim medijima navode da je alkohol bio vjerovatni uzrok ovog udesa, prenosi agencija AP.

Azerbejdzanske vlasti su takođe saopštile da kompanija koja je zaposlila Ahmadova - Bakubus, može da snosi zakonske posljedice, zbog kršenja propisa o zapošljavanju vozača.

Austrijskoj sportiskinji prijete teške posljedice

Vanesi Sahinović prijete teške posljedice, pa čak i da će ostati doživotno paralisana, prenosi danas austrijska štampa.

Njene koleginice iz reprezentacije, Verena Brajt i Luna Pajer su prebačene u Austriju, gdje su podvrgnute hirurškom zahvatu.

Detalje o zdravstvenom stanju Vanese Sahinović Olimpijski komitet Austrije nije želio da saopšti.

Bonus video: