Za početak nije moglo biti bolje (foto)

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u 20 sati, igrati sa Portorikom
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.06.2015. 20:19h

Za početak nije moglo bolje - na debiju u Svjetskoj ligi, crnogorski odbojkaši su upisali maksimalnu pobjedu protiv Tunisa, prvaka Afrike, te učesnika posljednjeg Svjetskog prvenstva u Poljskoj.

Svega 74 minuta bila su dovoljna izabranicima Slobodana Boškana da zabilježe prvijenac u najkomercijalnijem svjetskom odbojkaškom takmičenju, i na najbolji način otvore takmičenje u trećoj diviziji.

Uspjeh je upotpunila i lijepa atmosfera u „Morači”, u kojoj se poslije dužeg vremena okupio ozbiljan broj ljubitelja ovog sporta, iako manji od podijeljenog broja karata (oko 3.500) u promotivnoj kampanji za turnir u Podgorici.

Crna Gora je protivnika nadigrala u svim elementima igre, pobjeda „crvenih” nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, čak je stigla lakše od očekivanog. S toga će mečevi protiv Portorika i posebno Turske pokazati stvarnu snagu naše reprezentacije, koja je prikazala dobru igru na premijeri.

U odnosu na pripremne mečeve, Boškan je izvršio jednu promjenu u startnoj postavi, pa je na mjestu korektora zaigrao Aleksandar Minić umjesto Miloša Ćulafića. Ostalo je bilo očekivano, nakon povrede Božidara Ćuka, pa su primači servisa bili Vojin Ćaćić i Marko Bojić, srednji blokeri Gojko Ćuk i Ivan Ječmenica, tehničar Simo Dabović, te libero Ivan Rašović.

U drugom setu je jednu akciju odigrao Blažo Milić umjesto Ječmenice, i to je bila jedina izmjena koju je Boškan izvršio tokom meča...

Vjerovatno malo nervozni zbog debija, Ćaćić i drugovi su slabije počeli meč, pa je Tunis na prvom tehničkom tajm-autu vodio 8:6. Međutim, preokret je uslijedio na 10:9, nakon čega je naša selekcija lako stigla do vođstva od 1:0.

Tunis je poveo 7:4 u drugom setu, ali je Crna Gora preokrenula već do prvog tehničkog tajm-auta (8:7), i od tog trenutka do kraja meča dileme više nije bilo.

U prvom meču, Turska je bila bolja od Portorika 3:2 (25:18, 24:26, 25:20, 21:25, 15:10).

Crna Gora sjutra veče (20) igra sa Portorikancima.

Podrška zlatnih odbojkašica

Podršku kolegama iz muške reprezentacije, večeras je pružio i dio ženske odbojkaške reprezentacije, koja je nedavno na Igrama malih zemalja na Islandu osvojila zlatnu medalju.

Aplauzom sa tribina su pozdravljene Tanja Bokan, Marija Milović, Dragana Peruničić i Elza Hadžisalihović.

Božo Ćuk i Luka Babić navijali sa tribina

Uspjehu saigrača sa tribina su se radovali i Božidar Ćuk i Luka Babić, koji, nažalost, zbog povreda nijesu mogli da budu dio ekipe na ovom turniru.

Božidar Ćuk je slomio desnu ruku prije dva dana na treningu i nosiće gips četiri do šest nedjelja, što znači da je za njega završena Svjetska liga.

Male šanse da bude spreman za drugi turnir u Turskoj, iduće sedmice, ima Luka Babić, koji je prošle nedjelje povrijedio skočni zglob desne noge, i, kako nam je kazao, zaštitnu čizmu će skinuti u ponedjeljak.

Crna Gora - Tunis 3:0 (25:18, 25:20, 25:16)

Podgorica - Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 2.750. Sudije: Sudije Rob (Kanada) i Ulhanov (Kazahstan). Poeni iz napada: Crna Gora 36, Tunis 26. Poeni iz bloka: Crna Gora 12, Tunis 6. Poeni iz servisa: Crna Gora 4, Tunis 4. Greške: Crna Gora 18, Tunis 23.

Crna Gora: MINIĆ 12, DABOVIĆ 4, G. ĆUK 8, Strugar, ĆAĆIĆ 11, RAŠOVIĆ (libero 1), BOJIĆ 13, Milić, Vukašinović (libero 2), JEČMENICA 4, Ćulafić.

Tunis: KORBOŠLI (libero), M'RABET 1, GARSI 9, Bet Otmen 6, Moala 3, BEN HASIN 2, Kabi 4, HMISI 2, Oba, AGREBI 1, Ben Tara 3.

Bonus video: