Underhillfest: Bujica ljubavi najbolji film u međunarodnoj sekciji

"Odluke smo donosili jednoglasno. Film "Bujica ljubavi" predstavlja vremešne stanovnike jednog sela u Transilvaniji koji duhovito i iskreno govore o svojim intimnim i ljubavnim temamam, stoga smo ovaj film proglasili najboljim u međunarodnoj sekciji"
84 pregleda 0 komentar(a)
Underhillfest, Foto: Dalibor Ševaljević
Underhillfest, Foto: Dalibor Ševaljević
Ažurirano: 12.06.2015. 12:58h

Dokumentarni film mađarske rediteljke "Stream of love" (Bujica ljubavi) proglašen je za najbolji film u međunarodnoj sekciji Underhillfest-a koji se završava večeras.

Dobitnik "Zlatnog maslačka", nagrade koja se dodjeljuje najboljim dokumentarnim filmovima na Underhillfest-u, u regionalnoj sekciji je film hrvatskog reditelja Igora Bezinovića "Veruda-Film o Bojanu".

Tročlani žiri, Dragana Kanjevac, Senad Šahmanović i Erol Bilibani, dodijeli su i specijalne nagrade žirija filmovima, u međunarodnoj sekciji, filmu "Something better to come" (Bolji život) rediteljke Hane Polak iz Danske, dok su filmovi "Ljubavna odiseja", hrvatske rediteljke Tatjane Božić i "Krš" Vladimira Todorovića iz Srbije proglašeni najboljima u regionalnoj sekciji.

Svake godine, kako je saopšteno na konferenciji za novinare, dodjeljuje se nagrada publike. Najviše glasova publika je dala filmu "Pepe mujica" (Lekcije iz cvjetne leje) njemačke rediteljke Hajdi Spekohne.

U žiriju je kod svih filmova, kako su saopštili, odluka donijeta jednoglasno.

"Odluke smo donosili jednoglasno. Film "Bujica ljubavi" predstavlja vremešne stanovnike jednog sela u Transilvaniji koji duhovito i iskreno govore o svojim intimnim i ljubavnim temamam, stoga smo ovaj film proglasili najboljim u međunarodnoj sekciji", kazala je Dragana Kanjevac.

Tokom trajanja festivala projekcije je prosječno po filmu posjetilo oko stotinu ljudi, dok je film koji se prikazivao u CNP-u odgledalo 400 gledatelja.

"Potpuno smo zadovoljni posjetom. Tokom projekcije filma "Titove naočare" kiša nije uspjela da prekine projekciju, nego je publika nastavila da gleda film.To je bio poseban doživljaj", kazao je PR festivala Miroslav Minić.

On je naveo da publika obožava prostor bašte kafića "Soul II Soul" u kojem se vrše projekcije i da će lokaciju mijenjati vjerovatno onda kada prostor ne bude mogao primiti sve one koji budu željeli gledati dokumentarne filmove.

Autorima nagrađenih filmovima večeras će se uručiti nagrada "Zlatni maslačak" nakon čega će uslijediti projekcija dva filma iz vantakmičarske selekcije.

Bonus video: