TUŽIO SENKU RASTODER

Danilo Popović traži 20.000 eura za duševne bolove

Sljedeće nedjelje sličnu tužbu Popović će uskoro podnijeti i protiv Marka Nikčevića
0 komentar(a)
Danilo Popović, Foto: Boris Pejović
Danilo Popović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.06.2015. 17:24h

Bivši dugogodišnji funkcioner Saveza Sindikata Crne Gore Danilo Popović podnio je tužbu protiv predsjednice sindikalnog povjereništva u Baru Senke Rastoder, zbog povrede časti i ugleda.

Prema saznanjima “Vijesti”, sličnu tužbu uskoro će podnijeti i protiv doskorašnjeg generalnog sekretara SSCG Marka Nikčevića.

Popović od Rastoder traži traži 20.000 eura za duševne bolove. Sudski proces vodiće sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nataša Bošković.

U tužbi piše da je Rastoder mjesecima, u svim crnogorskim medijima, iznosila neistine i maliciozne tvrdnje na račun Popovića, koje nijesu potkrijepljene bilo kakvim dokazima.

Navodi se da Rastoder potpuno neosnovano optužuje Popovića za razne malverzacije i učestvovanje u nelegalnim poslovima.

U tužbi koju potpisuje advokatica Zorica Đukanović, navode sa naslovi objavljenih tekstova, između kojih: “Popović sakrio podatke o kreditima i dugovima”, “Popović stručnjak za finansijske vratolomije”, “Utvrdite gdje je nestao novac”, “Popović je spiskovima odao Stojanovića”...

“Ovakve izjave imaju samo jedan cilj, a to je da uvrijede tužioca i omalovaže njegovu ličnost i moral”, piše u tužbi.

Dugogodišnja netrpljeljivost i međusobno optuživanje između bivših i sadašnjih funkcionera Saveza, kulminiralo je kada je novoizabrani generalni sekretar SSCG Duško Zarubica nedavno nasilno ušao u zgradu te radničke organizacije.

Nakon toga završio je u policiji, a predsjednik Skupštine suprotstavljenog krila Branko Vujisić u bolnici.

Nikčevićev automobil zatim je izgorio u podmetnutom požaru.

Nikčević i Rastoder, između ostalog, optužili su Popovića da stoji iza tih napada.

Nikčević je na čelo sindikata došao u novembru 2013. godine, a nedugo potom protiv bivšeg rukovodstva je podnio 12 krivičnih prijava zbog utaje poreza, falsifikovanja pečata, lažnog predstavljanja.

Sve prijave odnosile su se na milione eura navodno nenamjenski utrošenih, u periodu kada je generalni sekretar te asocijacije bio Zoran Masoničić, a predsjednik Skupštine Danilo Popović.

Preporučujemo za Vas