VDT: Biće saslušani Lukšić, Mugoša, Kuljača, Rađenović...

U serijalu „Mehanizam“ novinari su se bavili istraživanjem zloupotreba prilikom prodaje državnog zemljišta i druge imovine u nekoliko crnogorskih opština, pri čemu je, kako se procjenjuje, država izgubila stotine miliona eura
80 pregleda 17 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ivica Stanković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.06.2015. 17:57h

Bivši premijer a sadašnji šef diplomatije Igor Lukšić, ministar turizma Branimir Gvozdenović i bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša samo su neki od visokih zvaničnika koji će biti saslušani u vezi spornih ugovora o prodaji zemljišta o kojima je bilo riječi u emisiji Mehanizam, javlja TV Vijsti.

Osim njih biće saslušani i članovi bivši i sadašnji šef budvanske opštine Rajko Kuljača i Lazar Rađenović, bivši šef barske opštine Žarko Pavićević, biznismen Duško Knežević i privatnik Čedo Popović.

U serijalu „Mehanizam“ novinari su se bavili istraživanjem zloupotreba prilikom prodaje državnog zemljišta i druge imovine u nekoliko crnogorskih opština, pri čemu je, kako se procjenjuje, država izgubila stotine miliona eura.

Kao glavni "krivci" spornih prodaja i privatizacija označeni su pojedinci iz vrha vlasti. Neki od njih godinama se dovode u vezu sa sumnjivim poslovima, ali nikada se nijesu našli pod istragom.

Odluku VDT pozdravili su sagorovnici TV Vijesti, Džavid Šabović iz SDP-a i nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović, dok iz DPS-a nijesu iznijeli svoje mišljenje o odluci VDT-a Ivice Stankovića, pravdajući se zauzetošću.

Kaluđerović, međutim, ne vjeruje da će odgovorni biti izvedeni pred lice pravde.

„Volio bih da griješim, ali i dalje sam skeptik, treba mi da bih bio uvjeren da će se neke stvari drugačije pokretati od strane nadležnog tužilaštva da se konkretno ne samo da se medijski najavi pokretanje medijskog postupka, već i da se nešto čini“, kazao je Kaluđerović za TV Vijesti.

Bonus video: