SVJETSKA LIGA

Novi peh za odbojkašku reprezentaciju: Božo Ćuk slomio ruku!

0 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 11.06.2015. 12:48h

Crnogorska odbojkaška reprezentacija će nekompletna debitovati u Svjetskoj ligi.

Nakon povrede skočnog zgloba Luke Babića, novi peh je zadesio našu reprezentaciju - na sinoćnjem treningu je slomio ruku primač servisa Božidar Ćuk i za njega je takmičenje završeno još prije nego je počelo!

Ćuk je nesrećno povrijedio ruku, pošto je nakon jedne odbranjene lopte u odbrani, nakon pada, proklizao na mondofleks podlozi i rukom udario u konstrukciju koja je predviđena za reklamne panoe oko terena.

Da su reklame bile postavljene na samu konstrukciju, vjerovatno povreda ne bi bila teže prirode. Ovako, pokazalo se da tako postavljena konstrukcija oko terena predstavlja opasnost za igrače...

Kako nam je kazao Božidar Ćuk, pukla mu je kost malo iznad zgloba desne ruke, zbog čega mu je odmah stavljen gips. Još se ne zna period oporavka, ali će Ćuk nositi gips četiri do šest nedjelja.

Odsustvo Ćuka je veliki hendikep, posebno što je igrao veoma dobro u pripremnom periodu, i radio odlično na treninzima, kako nam je kazao selektor Boškan.

S obzirom da je bio planiran za startera, mjesto Ćuka u postavi na prijemu servisa uz Vojina Ćaćića zauzeće Marko Bojić, koji nije ulazio u igru u posljednjem kontrolnom meču protiv Francuske.

Pored mlađeg od braće Ćuk, na turniru u Podgorici neće biti ni srednjeg blokera Luke Babić, koji je povrijedio skočni zglob desne noge na posljednjem meču sa Francuskom i nije uspio da se opioravi za prvi turnir Svjetske lige.

Turnir u Podgorici startuje sjutra u "Morači", a Crna Gora prvi meč igra u 20 časova protiv Tunisa. Tri sata ranije se sastaju Turska i Portoriko.

Preporučujemo za Vas