Revizije i različita čitanja intimnih prizora

Izlagao je na više kolektivnih izložbi, kao i na dvije samostalne izložbe. Dobitnik je nagrade Međunarodne škole slikarstva, crteža i skulpture u Umbriji, Italija 2009. godine
0 komentar(a)
Nemanja Golijanin rad (novina)
Nemanja Golijanin rad (novina)
Ažurirano: 11.06.2015. 08:50h

Izložba slika i crteža Nemanje Golijanina biće otvorena večeras u galeriji “Centar ”, Centra savremene umjetnosti Crne Gore, u 20 sati.

Nemanja Golijanin diplomirao je 2011. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Anđelke Bojović. Učesnik je akcije “Karakterom protiv nasilja“ Ministarstva za omladinu i sport, kroz oslikavanje murala u Beogradu.

Izlagao je na više kolektivnih izložbi, kao i na dvije samostalne izložbe. Dobitnik je nagrade Međunarodne škole slikarstva, crteža i skulpture u Umbriji, Italija 2009. godine.

"Uporišta njegovog strategijskog i oblikovnog postupka nalaze se u pop artu, pop kulturi kao polju komunikacije, a zatim i kao kritika konzumacije trivijalnog, koja kao da je zaogrnuta velikim plaštom i koja tek tu i tamo prosijava iz ikonsfere radova, koji nijesu lišeni ni stripovskih rješenja”, zapisala je istoričarka umjetnosti Nataša Nikčević.

Bonus video: