Privedena i kažnjena dvojica Barana: Nelegalno naplaćuju parking

“U kontinuitetu ćemo suzbijati ove nelegalne aktivnosti. Svi oni koji razmišljaju da nelegalno naplaćuju parking u Starom Baru, treba da znaju da će biti novčano kažnjavani i do 2.000 eura”
111 pregleda 22 komentar(a)
nelegalno naplaćen parking, Foto: Vijesti online, Radomir Petrić
nelegalno naplaćen parking, Foto: Vijesti online, Radomir Petrić
Ažurirano: 11.06.2015. 05:56h

Komunalna policija Opštine Bar i Centra bezbjednosti Bar je dva puta zbog nedozvoljene naplate parkinga privodila i novčano kažnjavala Selima Ajkunića i jednom Vahida Bajramovića, obojicu iz Starog Bara, protiv kojih je Tržišna inspekcija podnijela prekršajne prijave. Policija i komunalci od maja kontrolišu naplatu parkinga u Starom Baru.

“U kontinuitetu ćemo suzbijati ove nelegalne aktivnosti. Svi oni koji razmišljaju da nelegalno naplaćuju parking u Starom Baru, treba da znaju da će biti novčano kažnjavani i do 2.000 eura”, saopšteno je iz Komunalne policije.

Prošle godine nepoznata lica su uklonila sve saobraćajne znakove koji su obavještavali da je parking besplatan. Nelegalna naplata parkinga u Starom Baru zasmetala je mnogim turistima, kako domaćim tako i stranim, pa je bilo mnogo pritužbi nadležnim službama i medijima i zbog grubog ponašanja onih koji parking naplaćuju.

I pored kazni i stalne kontrole, ipak se i dalje strancima uzimaju pare za ono što je besplatno. “Vijestima” su se juče požalili turisti iz Austrije da im je u utorak popodne uručen listić iz običnog bloka na kojem je ručno unijeta cijena od 2,5 eura i dopisano “Hvala”.

“Grupa momaka salijeće i vuče za rukav mnogobrojne strance turiste i traži novac za parkiranje, pri tome se poziva i na državu Crnu Goru, i kažu da se parking po zakonu naplaćuje. Kao građanin sam zgrožen ovim prizorom koji se svake godine ponavlja i koji je očigledno postao unosan biznis”, piše u mejlu koji je juče redakciji „Vijesti“ proslijedio jedan mještanin Starog Bara.

Bonus video: