Psihijatri će provjeriti da li je Nikezić opasan po okolinu

Odluka o psihijatrijskom posmatranju donijeta nakon što su vještaci naveli da su kod optuženog opazili izvjesne psihičke i neurološke ispade
0 komentar(a)
Adžija Nikezić, Foto: Anto Baković
Adžija Nikezić, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.06.2015. 07:19h

Baranin Adžija O. Nikezić (81) iz Istražnog zatvora u Spužu biće prebačen na psihijatrijsko odjeljenje Kliničkog centra Crne Gore na višednevna posmatranja. Nikezić je optužen da je ubio prijatelja Adema Skurića (74) u naselju Velika Gorana kod Bara.

Odluku o psihijatrijskom posmatranju donijelo je Krivično vijeće podgoričkog Višeg suda kojim predsjedava sudija Vladimir Novović. To je uslijedilo nakon što su vještaci u nalazu naveli da su kod optuženog opazili izvjesne psihičke i neurološke ispade.

Psihijatrisjko posmatranje povjereno je komisiji ljekara vještaka - prof. dr Stanko Milić, neuropsijatar, dr Željko Golubović psihijatar i Branka Stepanović- Ilić, psihijatar.

Ta komisija utvrdiće da li je optuženi u trenutku izvršenja krivičnog djela mogao da shvati njegov značaj i posljedice, da li ima trajnih duševnih oboljenja i da li je opasan za okolinu.

Svjedok Elmer Vučić juče je na glavnom pretresu odbio da svjedoči, objašnjavajući da bi odavanje onoga što mu je optuženi povjerio kao sveštenom licu u džamiji u Baru, značilo povredu njegovih sveštenih dužnosti.

Prema navodima optužnice tužiteljke Maje Jovanović, Nikezić je 19. decembra 2014. iz lovačke puške i sa umišljajem ubio Adema Skurića.

Nikezić je ranije na sudu kazao da je ušla neka mržnja u njegovu kuću i da je nešto našao ispod jastuka sina i snahe.

On je priznao da je pucao u prijatelja, nakon što se vratio iz džamije.

Nakon ubistva, zabarikadirao se u kući i nije želio da izađe. Policija ga je kasnije pronašla u lošem zdravstvenom stanju, a inspektori su pretpostavljali da je pokušao otrovom da se ubije.

Bonus video: