U srijedu veče "Okean" Tamare Drakulić

“Ideja za film nastala je iz mog privatnog života, događaja u kojem sam bila prisutna nekoliko posljednjih mjeseci života mog prijatelja”, kazala je Drakulić. Ona je istakla da joj je to bilo prvi put da bude pored nekog ko odlazi, što je, kako je kazala, najveće iskustvo u životu
80 pregleda 0 komentar(a)
Okean, Tamara Drakulić, Foto: Akademijaumetnosti.edu.rs
Okean, Tamara Drakulić, Foto: Akademijaumetnosti.edu.rs
Ažurirano: 10.06.2015. 09:33h

Underhillfest večeras nastavlja film “Okean” srpske rediteljke Tamare Drakulić, koji će biti prikazan u bašti podgoričkog lokala Soul II Soul u 21 sat.

Tamara u filmu “Okean” sa svojim bliskim prijateljem Matom kreće na putovanje kargo brodom ka Havajima. Tamo želi da prospe pepeo svog prijatelja Tonija u Tihi okean. Prošlu zimu je provela pored njega dok je umirao, i sada, ovim dugačkim putovanjem koje prati filmskim putopisom, želi da prizove sjećanje na taj momenat.

“Ideja za film nastala je iz mog privatnog života, događaja u kojem sam bila prisutna nekoliko posljednjih mjeseci života mog prijatelja”, kazala je Drakulić. Ona je istakla da joj je to bilo prvi put da bude pored nekog ko odlazi, što je, kako je kazala, najveće iskustvo u životu.

Snimanje filma, kako je navela režiserka na juče održanoj konferenciji za medije, trajalo je mjesec dana.

Dosadašnje projekcije Underhillfesta, prema riječima PR festivala Miroslava Minića, posjetilo je veliki broj Podgoričana za koje je članica žirija Erol Bilibani rekla da predstavljaju najbolju publiku u regionu.

Član žirija Senad Šahmanović kazao je da je program festivala svake godine bogat i da je jedini nedostatak mali prostor u kojem se održavaju projekcije.

Film “Beskraj” crnogorskog reditelja Relje Erakovića biće prikazan sjutra veče u 21 sat, dok će istoga dana biti prikazana još dva filma - “Veruda-film o Bojanu” hrvatskog režisera Igora Bezinovića i “Moje ime je So”, režiserke iz ŠvajcarskeFaride Paše.

Film “Beskraj” Relje Erakovića je priča o životu i radu jednog neobičnog čovjeka i humaniste, pilota Slavka Ilića. Ostvarenje hrvatskog reditelja Igora Bezinovića, koje će biti prikazano sjutra veče u 21 i 45, je priča o dvadesetčetvorogodišnjem Bojanu, koji je dvanaest godina svog života proveo u pulskom kvartu Veruda, a švajcarsko ostvarenje “Moje ime je So” Faride Paše, koje će biti prikazano u 22 i 30, prati priču Sanabhaia koji odvodi svoju porodicu u slanu pustinju Gudžaratu u Indiji.

Proglašenje pobjednika šestog festivala dokumentarnog filma zakazano je za petak u 20 sati u bašti Soul II Soula.

Bonus video: