Simonović se nada dobrim rezultatima u Bakuu

Našu zemlju će predstavljati 55 sportista u devet sportova - jednom ekipnom i osam pojediničnih
65 pregleda 4 komentar(a)
Sportisti, Foto: Vijesti
Sportisti, Foto: Vijesti
Ažurirano: 09.06.2015. 21:10h

Ekspedicija Crne Gore, putuje sjutra za Azerbejdžan, gdje će se od 12. do 28. juna održati prve Evropske igre.

Našu zemlju će predstavljati 55 sportista u devet sportova - jednom ekipnom i osam pojediničnih.

Crnogorsku zastavu će na svečanom otvaranju nositi bokser Boško Drašković.

U ekipnom sportu, nastupiće juniorska vaterpolo reprezentacija, a u pojedinačnim sportovima Crna Gora će biti predstavljena u atletici (30 sportista), džudou (četiri), boksu (dva), plivanju (dva) i po jedan u karateu, biciklizmu, streljaštvu i tekvondou.

„Azerbejdžan kao dobar domaćin potrudio se, a u što smo se i uvjerili, da ove igre proteknu na najbolji način, da se sportisti dobro osjećaju. Siguran sam da će u Bakuu biti mnogo teže osvajati medalje, ali kada su naši sportisti u pitanju, nije nešto posebno teško ili se bar nama tako čini, jer su nas navikli na izuzetne rezultate i gledajući sada, vidim da će biti jaka konkurencija i da ćemo sigurno biti u borbi za medalje”, rekao je Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

On je uvjeren da će sportsiti na pravi način reprezentazovati Crnu Goru i njen sport.

„Takođe, siguran sam da će nas obradovati i predstavljati našu državu na najbilji način. Želim da se odgovorno odnosimo prema svemu, a želim da se zahvalim Sejranu Mirzazadehu, koji je na izuzetan način doprinio da u kratkom vremenu organizujemo sve što je potrebno i da se pripremimo na pravi način za odlazak. Zahvalnost dugujemo i kompaniji Azmont, koja je svojim prilozima i učešćem omogućila i ovo druženje i odlazak naše reprezentacije na ove igre”, zaključio je Simonović.

Na druženju crnogorskih sportista koji će učestvovati na igrama u Bakuu, sa novinarima i navijačima, bili su prisutni Sejran Mirzazadeh, savjetnik Azerbejdžana u Crnoj Gori, i Rašad Rasulu, predstavnik „Azmont Investementsa”.

Mirzazadeh je poželio crnogorskim sportistima puno sreće u Azerbejdžanu.

„Drago mi je što će Crna Gora imati jak i brojan tim, i nadam se da ćemo nakon igara slaviti medalje koje će osvojiti”, istakao je Rasulu.

Nagradni slogan pod kojim će naši sportisti nastupati u Bakuu je „Za sport - za život, za igru - za pobjedu”, a dobitnik je Radomir Vukićević.

Na Evropskim igrama će, inače, učestvovati preko šest hiljada sportista iz 49 zemalja koji će se takmičiti u 20 kategorija. Zaštitni znak prvih Evropskih igara su srna i nar.

Bonus video: