Bajčetić: MUP da povede računa o bezbjednosti na ulicama Podgorice

“Posebno je alarmantno stanje u Zagoriču, na Zabjelu, Bloku V, ali siguran sam da ni u ostalim kvartovima nije ništa bolje”, zaključio je Bajčetić
3 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Ažurirano: 10.06.2015. 09:51h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) mora ozbiljno da povede računa o bezbjednosti na ulicama Podgorice, te i ako pozornici rade svoj posao kao što kažu, onda da se patrole pojačaju kako bi se građani osjetili sigurnim, smatra Nikola Bajčetić, odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Glavnog grada i predsjednik Mreže mladih PzP-a.

“Mora da postoji neka kontrola rada pozornika, i da ostavljanje njihovih brojeva telefona po ulazima nije dovoljno, jer su zapravo nevidljivi. U situaciji kada su obračuni kriminalnih klanova sve učestaliji, smatramo da je neophodno instituciju pozornika maksimalno ojačati”, istakao je on.

Prema njegovim riječima tokom predizborne kampanje prošle godine pokušavali su da ukažu na probleme koji postoje u određenim dijelovima Podgorice a tiču se bezbjednosti.

“Tada nam je iz MUP-a odgovoreno da naši navodi nisu tačni, te da pozornici i dalje uredno patroliraju po gradskim kvartovima”, rekao je Bajčetić.

Međutim, kako kaže, stanje na terenu demantuje MUP jer da postoje pozornici koji rade svoj posao građani bi bili sigurniji, ne bi grupe huligana divljale do ranih jutarnjih sati, dilera ne bi bilo u neposrednoj blizini škola, dok bi obračuni lokalnih bandi bile rezervisane samo za filmove.

“Posebno je alarmantno stanje u Zagoriču, na Zabjelu, Bloku V, ali siguran sam da ni u ostalim kvartovima nije ništa bolje”, zaključio je Bajčetić.

Bonus video: