SUĐENJE ZA NAVODNU KRAĐU U SPUŠKOM ZATVORU

Novac nestajao samo dok je Đurović bila tu

To je juče kazala službenica Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Dragana Globarević, svjedočeći u nastavku suđenja Đurovićevoj
106 pregleda 1 komentar(a)
Upravna zgrada zatvora u Spužu, Foto: Jelena Jovanović
Upravna zgrada zatvora u Spužu, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 04.04.2019. 16:46h

Novac pritvorenika koji se čuva u depozitu Istražnog zatvora, nestajao je samo kada je za prijem vrednosnih pošiljki bila zadužena bivša službenica Marina Đurović. 

To je juče kazala službenica Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija Dragana Globarević, svjedočeći u nastavku suđenja Đurovićevoj.

Protiv nje je  optužnica podignuta nakon što je izviđajem utvrđeno da pritvorenik Ratko Damjanović nikada nije dobio 50 eura koje je njegova majka uplatila 22. marta 2013. godine. 

Globarević je, pred sutkinjom danilovgradskog Osnovnog suda Sonjom Keković, pojasnila internu proceduru preuzimanja novca za pritvorenike ali i svoja saznanja o Damjanovićevom novcu.

“O konkretnoj uplati poznato mi je samo da je pritvorenik Damjanović dolazio i tražio 50 eura, tvrdeći da su uplaćene u Pošti u Nikšiću... Govorila sam mu da možda kasni pošta... Nikada nisam obaviještena da je taj novac stigao”, kazala je ona. 

Odgovarajući na pitanja zastupnika optužbe, ona je kazala da su slične probleme imala i druga osuđena i pritvorena lica. 

“Kada je ona (Marina Đurović) radila, uvijek su postojali problemi... U vrijeme kada je na njenom radnom mjestu bilo zaposleno drugo lice, nijesu se dešavale slične situacije”, kazala je Globarević.

Dodala je da  nikada nije preuzela novac direktno od poštara, već da je za to bila zadužena Đurović. 

Odgovarajući na pitanje punomoćnika okrivljene, advokata Željka Jočića, Globarević je rekla  da je Đurovićeva zbog problema sa nestajanjem novca inicirala  sastanke sa upravom i kolegama zaposlenim u službi depozita Istražnog, Zatvora za kratke kazne i  KP doma. 

Damjanović je rekao  da je novac kasnio i ranije, a da 50 eura koje  mu je uplaćeno 22. marta 2013. godine nikada nije dobio. 

“Za uplatu sam saznao kada mi je majka došla u posjetu i rekla da je uplatila prije mjesec. Rekao sam joj uputi poštansku potjernicu, tada su i pronašli uplatu, a mi priznanicu imamo kući... Obratio sam se  molbom načelniku Dejanu Baukoviću i razgovarao sa njim... Kasnije sam se obratio pritužbom  zaštitniku ljudskih prava, od kojeg sam i dobio obavještenje šta je i kako je”, kazao je on.

U nastavku suđenja kao dokaz će se sprovesti nalaz vještaka grafološke struke.