U Rađenovićevoj kući našli dokument "Finansiranje projekta SM"

Rađenović je za ostale papire kazao da je “posao” nosio kući, kada nije imao vremena da dokumentaciju pogleda tokom radnog vremena
62 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.06.2015. 05:41h

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, kazao je juče da ne zna odakle mu, ni šta znači dokument „Finansiranje projekta SM“, koji je policija tokom pretresa pronašla među njegovim stvarima.

U nastavku suđenja u predmetu “Košljun”, sutkinja Valentina Pavličić čitala je pisane dokaze, a između ostalog i dokumenta pronađena kod Lazara Rađenovića.

Sutkinja je, između ostalog rekla da je policija pronašla dokumenta: „Finansiranje projekta SM“, nalaz Komisije za procjenu vrijednosti izvedenih radova na postrojenju za desalinizaciju morske vode Osmoza na Zavali, kao i akte koji se tiču “Aqva parka” i “TQ plaze”.

Optuženi je sutkinji kazao da ne zna odakle mu dokument SM niti šta to znači.

Rađenović je za ostale papire kazao da je “posao” nosio kući, kada nije imao vremena da dokumentaciju pogleda tokom radnog vremena.

Sutkinja Pavličićeva za danas je odredila svjedočenje šefa budvanskog DPS-a Bora Lazovića, iako se on, kako je rečeno, tome protivio.

Pavličićeva je kazala da je Uprava Višeg suda telefonom razgovarala sa načelnikom VMA u Beogradu, koji je naveo da je pacijent Lazović napustio tu ustanovu u dobrom opštem zdravstvenom stanju.

„Sud ima informaciju da je Lazović napustio Srbiju i ušao na teritoriju Crne Gore. Ovog svjedoka sud čeka da ga sasluša od februara ove godine. Za njega je stigla otpusna lista, na koju se izjasnio vještak medicinske struke, a koji je naveo da je Lazović još u maju mogao da svjedoči, te da ne postoji mogućnost ugrožavanja njegovog zdravlja. Sud je telefonom pozvao Lazovića i saopšteno mu je da će sud ga sjutra saslušati u sudnici, iako je on negodovao i tražio da se odloži za dan-dva ili pet dana”, kazala je juče Pavličićeva.

Lazar Rađenović i Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Jelica Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja. Rađenović je bio potpredsjednik, a Tičić menadžer Opštine Budva, kada su, piše u optužnici, namjestili Vidu da pobijedi na licitaciji za kupovinu zemlje na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem i da se ta ista parcela potom po desetostruko većoj cijeni proda već obezbijeđenom kupcu.

Bonus video: