Nove prijave u akciji "Udar": Varali zbog osiguranja?

Vladan Joković (26) i Marko Janjić (28), obojica Nikšićani, takođe se sumnjiče da su lažirali saobraćajnu nezgodu koja se navodno dogodila 12. februara prošle godine u mjestu Grebice
104 pregleda 1 komentar(a)
automobil, udes, Foto: Shutterstock
automobil, udes, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.06.2015. 08:09h

U nastavku policijske akcije "Udar" osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijete su krivične prijave protiv Božidara Janjuševića (31) iz Nikšića i Nebojše Bojovića (41) iz Podgorice zbog sumnje da su lažirali saobraćajnu nezgodu.

Njih dvojica se sumnjiče da su 20. marta prošle godine dežurnoj službi Centra bezbjednosti Nikšić telefonom prijavili saobraćajnu nezgodu koja se dogodila Goliji. Oni su tada policiji dali lažne podatke.

U saopštenju Uprave policije navodi se da su Janjušević i Bojović policiji kazali da su oštećenja na vozilima nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, koja se nije ni dogodila.

Na osnovu tog njihovog iskaza datog policiji, sačinjen je zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode. Oni su to uradili, saopštila je juče policija, da bi naplatili štetu od osiguravajućeg društva.

Procesuiranjem Janjuševića i Bojovića do sada je u akciji „Udar“, zbog osnovane sumnje da su lažirali saobraćajnu nezgodu, od februara ove godine do danas, u pet odvojenih aktivnosti procesuirano deset lica.

Vladan Joković (26) i Marko Janjić (28), obojica Nikšićani, takođe se sumnjiče da su lažirali saobraćajnu nezgodu koja se navodno dogodila 12. februara prošle godine u mjestu Grebice.

Za isto krivično djelo sumnjiče se i njihovi sugrađani Jovan Perović (25) i Milenko Adžić (28).

Perović i Adžić su prijavili da se u mjestu Šume 27. decembra 2013. godine dogodila saobraćajna nezgoda i, takođe, dali lažne podatke policiji.

U okviru te akcije, policija je ranije podnijela krivične prijave zbog lažiranja saobraćajne nezgode i protiv Nikšićana Marka Vujačića (21) i Marka Vučuroviću (29).

Za isto krivično djelo krivične prijave su podnijete i njihovim sugrađanima Željku Kovačeviću (50) i Radu Dubljeviću (21).

Oni se sumnjiče da su saobraćajnu nezgodu lažirali 21. septembra prošle godine.

Iz policije su juče saopštili da njihove aktivnosti u okviru akcije „Udar“ nastavljaju.

Bonus video: