Božović, Drakić i Vlahović se dogovorili s tužilaštvom da priznaju krivicu

Ukoliko sud to prihvati, Božović će biti osuđen na pet mjeseci zatvora, a Drakić i Vlahović će platiti po 1.500 eura kazne
437 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2015. 08:05h

Vlasnik podgoričkog noćnog kluba “Valentino” Rade Božović i njegovi saradnici Nebojša Drakić i Darko Vlahović, dogovorili su se sa tužilaštvom o sporazumnom priznanju krivice u postupku koji se protiv njih vodi za kriminalno udruživanje, posredovanje u vršenju prostitucije i nedozvoljeno držanje oružja, saznaju "Vijesti".

Ukoliko sud to prihvati, Božović će biti osuđen na pet mjeseci zatvora, a Drakić i Vlahović će platiti po 1.500 eura kazne.

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Larisa Mijušković-Stamatović odlučiće da li će to prihvatiti.

Prema optužnici, Božović je organizovao grupu koja je podvodila djevojke, zaposlene kao plesačice u klubu, radi pružanja seksualnih usluga za novac.

Drakić i Vlahović, menadžer i konobar u “Valentinu”, terete se da su posredovali u vršenju prostitucije, ugovarali i organizovali pružanje seksualnih usluga za novac takozvanim „klijentima”. Božović se prije par mjeseci nagodio i sa kotorskim tužilaštvom i sud u Kotoru ga je kaznio sa 100 dana zatvora. On je tada priznao da je u svom lokalu „San Remo” u Budvi, i izvan njega, organizovao prostituciju i ilegalno držao oružje.

Sud u Kotoru tada je prihvatio i uslove sporazuma koji je tužilaštvo zaključilo sa Božovićevim pomagačima Milošem Vlahovićem i Markom Jovanovićem. Oni su osuđeni na po mjesec dana zatvora.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, dogovor tužioca i okrivljenog može se zaključiti za sva krivična djela za koja je kao maksimalna propisana kazna zatvora u trajanju do 10 godina i okrivljeni prizna krivično djelo za koje se tereti, nakon čega sud odlučuje da li će prihvatiti takav sporazum.

Izmjenama tog zakona, koji je usvojila Vlada, proširena je mogućnost da se sporazum o priznanju krivice može zaključiti za sva krivična djela.

Bonus video: