MOTO GP: VELIKA NAGRADA TAJLANDA

Velika borba Markesa i Dovicioza: Vozač Honde u posljednjoj krivini izbio ispred protivnika i pobijedio

Doviciozo je prošao kroz cilj sa 0,115 sekundi zaostatka, a treći je bio vozač Jamahe Maverik Vinjales sa zaostatkom od 0,270 sekundi. Četvrto mjesto zauzeo je Valentino Rosi iz Jamahe, a peti je bio Žoan Zarko iz Jamahe. Vozač Honde Dani Pedrosa nije završio trku
0 komentar(a)
Mark Markes, Foto: Reuters
Mark Markes, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2019. 00:15h

Vozač Honde, Mark Markes pobijedio je danas u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Tajlanda i uvećao prednost u generalnom plasmanu.

Markes je do sedme pobjede u sezoni došao rezultatom 39 minuta, 55,722 sekunde.

On i Andrea Dovociozo iz Dukatija su vodili veliku borbu za pobjedu, a Markes je u posljednjoj krivini izbio ispred protivnika i pobijedio.

Doviciozo je prošao kroz cilj sa 0,115 sekundi zaostatka, a treći je bio vozač Jamahe Maverik Vinjales sa zaostatkom od 0,270 sekundi. Četvrto mjesto zauzeo je Valentino Rosi iz Jamahe, a peti je bio Žoan Zarko iz Jamahe. Vozač Honde Dani Pedrosa nije završio trku.

"U prošlosti sam uvijek gubio od vozača Dukatija u posljednjem krugu, ali ovoga puta sam dao 100 odsto. Sjajno je pobijediti ovdje, poslije teškog vikenda. Napravili smo korak više ka našem snu i osvajanju titule", rekao je Markes.

On je vodeći u generalnom plasmanu sa 77 bodova više od Divicioza.

To je drugi put uzastopno da je Doviciozo vodio u samoj završnici trke, a da je izgubio.

"Nije lijepo izgubiti u posljednjoj krivini. Ova staza nije za nas. Došli smo ovdje i mučili se kao u februaru na zimskim testiranjima. Borili smo se za pobjedu i obavili nevjerovatan posao. Nastavićemo da napredujemo", rekao je Doviciozo.

Naredna trka u Moto GP šampionatu na programu je 21. oktobra za Veliku nagradu Japana.