Beba od sedam dana "robija" sa majkom

Sagovornik "Vijesti" iz uprave ZIKS -a kazao je da su se postarali da bebi “ništa ne nedostaje”
145 pregleda 59 komentar(a)
Zatvor, Spuž, Foto: Boris Pejović
Zatvor, Spuž, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.06.2015. 06:26h

Spuški zatvor dobio je najmlađeg stanovnika - beba stara sedam dana smještena je u ženskom odjeljenju Kazneno popravnog doma, u sobi u kojoj njena majka izdržava kaznu.

Osuđenica, kojoj je ostalo još sedam mjeseci zatvora, porodila se u noći između nedjelje i ponedjeljka u Kliničkom centru u Podgorici.

Čuvari su u srijedu izveli porodilju i njenog tek rođenog sina iz porodilišta, i odveli ih u zatvor.

Sagovornik "Vijesti" iz uprave ZIKS -a kazao je da su se postarali da bebi “ništa ne nedostaje”.

"Nabavljen je krevetac, posteljina, oprema za bebu, garderoba. Porodilji ce pomagati osuđenica koja je inače sa njom u sobi, i koja je zbog toga oslobođena drugih radnih obaveza. Potrudili smo se da imaju sve što im treba", kazao je sagovornik "Vijesti".

Više službenika ZIKS-a, sa dugogodišnjim stazom, tvrde da je riječ o prvoj bebi koja je dovedena "na izdržavanje kazne".

"Ranije je, par dana, u Istražnom zatvoru bila pritvorenica sa bebom, ali je ovo prvi slučaj da je dovedena u zatvor. Tačnije prvi slučaj da se osuđenica porodi dok je na izdržavanju zatvorske kazne", kazao je sagovornik “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", beba neće dugo ostati iza spuških bedema.

"Zatvorenica je predala Ministarstvu pravde molbu za prekid kazne. U narednih par dana biće odlučeno o njenoj molbi, i nadamo se da će joj biti odobreno da privremeno odgodi izdržavanje preostalog dijela kazne", rekao je on.

Uprava ZIKS-a će, tvrdi isti izvor, ako joj bude odobren prekid kazne, porodilji pokloniti kompletnu opremu za bebu, koju su za nju i kupili.

Bonus video: