Podgorica: 13 taksi vozila tehnički neispravno, isključena su iz saobraćaja

57 pregleda 8 komentar(a)
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Taxi, taksi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.06.2015. 17:04h

Trinaest taksi vozila juče upućenih na vanredni tehnički pregled, neispravna su i isključena su iz saobraćaja, navodi se u saopštenju Uprave policije.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Sektora policije opšte nadležnosti, Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja su, u nastavku akcije na nacionalnom nivou koja se odnosi na kontrolu tehničke ispravnosti motornih vozila koja učestvuju u saobraćaju, kontrolisali veći broj taksi vozila u Podgorici. Saobraćajni policajci su shodno procjeni na vanredni tehnički pregled, zbog moguće tehničke neispravnosti, juče uputili 13 taksi vozila. Na vanrednom tehničkom pregledu je utvrđeno da je svih 13 kontrolisanih taksi vozila tehnički neispravno", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su istakli da je ovih 13 vozila je isključeno iz saobraćaja a službenici Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Centra bezbjednosti Podgorica će protiv odgovornih lica – pravnih i fizičkih lica u čijem su vlasništvu ova vozila podnijeti odgovarajuće prekršajne prijave.

"Iako policijski službenici u ovakvim slučajevima (kada se utvrde nepravilnosti u smislu tehničke neispravnosti vozila) podnose prekršajne prijave protiv odgovornih lica, što će kako je već rečeno biti urađeno i u ovom slučaju, ova akcija saobraćajne policije prije svega ima preventivni karakter jer je cilj da se preduprijede teške posljedice u saobraćaju do kojih upravljanje tehnički neispravnim vozilima može dovesti. Ovo je posebno bitno kada su u pitanju vozila koja prevoze više lica među kojima su i djeca. Zato se akcija kontrole tehničke ispravnosti vozila, sa akcentom na vozila kojima se pružaju usluge prevoza, nastavlja u svim gradovima", piše u saopštenju.

Bonus video: