Boškan skratio spisak za Svjetsku ligu

1 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 06.06.2015. 08:35h

Nakon 24 dana priprema, računajući i koji slobodan dan, te četiri kontrolne utakmica (po dvije sa Srbijom i Francuskom), selektor odbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan je ozvaničio prvu odluku o igračkom sastavu – spisak je skratio za dva imena, a ovu akciju su završili primač servisa Slobodan Bojić i libero Nikola Lakčević.

Odluka o Slobodanu Bojiću nije neočekivana, s obzirom na konkurenciju na prijemu servisa, ali i zbog toga što mu Boškan nije dao šansu da odigra ni poen na četiri kontrolna meča.

Lakčević je prošle godine, iako debitant, iskoristio šansu u Evropskoj ligi u odsustvu prvog libera Ivana Rašovića (odmarao je u tom takmičenju), a selektor “crvenih” je ovoga puta prednost dao Marku Vukašinoviću, koji je na prvobitnom spisku bio kao primač, a u nastavku Svjetske lige će biti libero, kao što je to uradio prošle godine u Evroligi.

Do četvrtka, kada će Boškan odrediti konačan spisak od 12 igrača, za start u debitantskom nastupu u Svjetskoj ligi, u trećoj diviziji, konkurisaće tehničari Simo Dabović i Rajko Strugar, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić, primači Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk, Marko Bojić i Balša Radunović, srednji blokeri Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, Luka Babić i Blažo Milić, te libera Ivan Rašović i Marko Vukašinović.

Sasvim izvjesno “otpašće” još jedan srednji bloker, dok će drugi prekobrojni biti primač ili libero. U izboru tri “srednjaka” Boškan će morati da sačeka da vidi kako će se odvijati oporavak Luke Babića, koji je u srijedu veče u “Morači”, u trećem setu prijateljskog meča sa Francuskom, povrijedio skočni zglob desne noge.

"Nije teža povreda, kao što je bila prošle godine, radi se o lakšem istegnuću. Luka već radi fizikalnu terapiju, otok je splasnuo. Vidjećemo, dosta će zavisiti od njega, od organizma. Za koji dan ćemo imati jasniju sliku", rekao je Boškan za “Vijesti”.

Rašović je zbog lakše povrede prepone preskočio drugi kontrolni meč sa Francuskom, ali se juče vratio punom trenažnom procesu.

U svakom slučaju, preostalih 14 igrača, kako nam je rekao Boškan, ostaje u trenažnosm prosecu i u konkurenciji za oba turnira.

Crna Gora će u Svjetskoj ligi igrati u grupi sa Tunisom, Turskom i Portorikom. Prvi turnir igra se od 12. do 14. juna u Podgorici, drugi je sedmicu kasnije u Turskoj.

Bonus video: