Lazar Ćupić u elitnom krugu osvajača evropskih odličja

Lazar Ćupić je nakon sedam ispuštenih prilika da kroz repasaž dođe do medalje na kadetskom Evropskom kupu, iskoristio osmu u rumunskom Klužu, gdje je fantastičnim borbama izborio finale i srebrnu medalju
60 pregleda 2 komentar(a)
Lazar Ćupić, Foto: EJU.NET
Lazar Ćupić, Foto: EJU.NET
Ažurirano: 06.06.2015. 07:44h

Plejadi supertalentovanih crnogorskih džudista, osvajača prestižnih međunarodnih medalja pridružio se i kadet podgoričkog Milenijuma, Lazar Ćupić. Tačnije, 16-godišnji džudista je samo u kadetskom uzrastu potvrdio nevjerovatan talenat, kojim je osvajao zlatne medalje na pionirskim evropskim i svjetskim kupovima, ali i pokazao da njegov sportski razvoj ide u pravom smjeru.

A Ćupić je nakon sedam ispuštenih prilika da kroz repasaž dođe do medalje na kadetskom Evropskom kupu, iskoristio osmu u rumunskom Klužu, gdje je fantastičnim borbama izborio finale i srebrnu medalju.

"Prezadovoljan sam načinom na koji sam došao do medalje, jer sam podigao formu pred Balkansko prvenstvo, koje se narednog vikenda održava u Rumuniji, ali u Krajovi. Nadam se da će u toj zemlji napraviti novi uspjeh, jer branim zlato osvojeno u bugarskom Slivenu. Realno, jedan sam od favorita, jer sam godinu stariji u kadetskoj konkurenciji, a imao sam dobre provjere u Klužu. I ne samo provjere, srebro iz Kluža ali i izgubljena borba za bronzu u portugalskoj Koimbri, donijeli su mi plasman na osmo mjesto svjetske rang liste kadeta, što mi garantuje povoljniji žrijeb za Evropsko prvenstvo, koje se početkom jula održava u Sofiji, ali i za Svjetsko prvenstvo početkom avgusta u Sarajevu - kazao je Ćupić.

Ćupić je u Milenijumu od 2007. godine i pobjeda na pionirskom Svjetskom kupu, te dvije titule prvaka Balkana i sedam naslova prvaka Crne Gore, pomogle su mu da bude naš najmlađi nosilac crnog pojasa, koji je zaslužio kod čuvenog Slavka Obadova.

"Fantastični uslovi u klubu Milenijum na Ibričevini, ali i ogroman broj međunarodnih kampova omogućili su mi da napredujem prema planu trenera Zorana i Bogoljuba Prelevića. Imamo zaista sjajnu kadetsku reprezentaciju, a Mirjana Milić, Jovana Peković, Marko Gušić i ja, pripadamo svjetskom vrhu", zaključio je Ćupić.

Bonus video: