U Podgorici zaplijenjene cigarete vrijednosti 30.000 eura

72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2015. 12:47h

U akciji carinskih i policijskih službenika zaplijenjene su krijumčarene cigarete vrijednosti oko 30.000 eura, a osumnjičeni za krijumčarenje D.Č (52) iz Podgorice je uhapšen.

"Policijski službenici su u akciji koja je sprovedena zajedno sa carinskim službenicima, a u koordinaciji sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, na dvije lokacije u Podgorici – u dva magacina pronašli i oduzeli ukupno 38.200 paklica različitih marki cigareta (u jednom magacinu 23.000 a u drugom 15.200 paklica), procijenjene vrijednosti 29.950 eura, inostrane proizvodnje, koje su bile neocarinjene i bez akciznih markica. Cigarete, za koje se sumnja da su bile namijenjene daljoj nelegalnoj prodaji, odnosno prodaji na crnom tržištu na području Podgorice, oduzete su i predate službenicima Uprave carina na dalje postupanje", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Sumnja se da je D.Č. u dužem periodu u Tuzima nabavljao, a zatim u Podgorici distribuirao neocarinjenih cigareta, bez akciznih markica i za koje je izbjegnut carinski nadzor, sa ciljem prodaje tzv. uličnim prodavcima cigareta na više lokacija.

"Osumnjičeni D.Č. je, uz krivičnu prijavu, danas priveden ZODT u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje iz čl. 265 st. 3 Krivičnog zakonika Crne Gore. Aktivnosti carinskih i policijskih službenika na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krijumčarenja i nelegalne prodaje akciznih roba i drugih roba široke potrošnje se nastavljaju" , navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: