Zlatičanin 13. juna u eliminacionom meču protiv Ukrajinca

73 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Savo Prelević
Dejan Zlatičanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.06.2015. 11:48h

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin boksovaće 13. juna u Birmingemu, u američkoj državi Alabama, eliminacioni meč za titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji protiv Ukrajinca Ivana Redkača, saopšteno je iz Svjetske bokserske asocijacje (WBC).

Saopšteno je da će njihov duel biti glavna borba večeri, kao i da će biti održana u oganizaciji Šoutajma /Showtime/.

Navodi se da je Redkač zamijenio Amerikanca Henrija Landija, kome je WBC oduzeo pravo da boksuje eliminacioni meč.

Redkač je bez poraza na profesionalnom ringu, a ima 18 pobjeda, od kojih je 14 dobio nokautom.

Maksimalan učinak ima i Zlatičanin, koji je upisao 20 pobjeda, od kojih 13 nokautom.

Bolji iz duela Zlatičanina i Redkača tokom 2015. godine boriće se za titulu prvaka svijetasa Horheom Linaresom iz Venecuele, koji je krajem prošle godine u Tokiju nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Havijera Prijeta i osvojio upražnjenu titulu.

Titula je ostala upražnjena nakon što Omar Figeroa zbog povrede nije mogao da je brani.

Borba će biti održana u lakoj kategoriji, a predviđena je da traje 12 rundi.

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije Milorad Martinović kazao je da Zlatičanin završne pripreme odrađuje u Los Anđelesu

"Zlatičanin je izuzetno spreman, sparingovao je sa dva izuzetna sparing partnera Evertonom Lopezom iz Meksika i Luisom Ramosom iz MBrazila. Trener mu je Mani Robles. Promoter Al Hajman obezbijedio mu je idealne uslove za pripreme i nadam se da će 13. juna izaći maksimalno spreman. Tog dana biće održane još tri borbe, od kojih su dvije za titule za svjetsku titulu", rekao je Martinović agenciji MINA.

Martinović na Kongresu EBU u Parizu

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije (CPBF) Milorad Martinović učestvovaće na Kongresu Evropske bokserske federacije koji će za vikend biti održan u Parizu, saopšteno je iz te asocijacije.

Saopšteno je da će na Kongresu biti objavljene rang liste i određeni izazivači za titule šampiona Evrope.

„Nadam se da ćemo na Kongresu makar jednog našeg boksera uvrstiti na listu izazivača za titulu prvaka Evrope. Kongres će trajati dva dana, a učesnicima će biti prezentovane smjernice i ciljevi EBU u narednom periodu", kazao je Martinović agenciji MINA.

Bonus video: