Crna Gora na Evropskom prvenstvu u Zenici

0 komentar(a)
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Prcentar.me
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Prcentar.me
Ažurirano: 05.06.2015. 10:01h

Crnogorska ragbi reprezentacija odlazi danas za Zenicu, gdje će u subotu i nedjelju učestvovati na Evropskom prvenstvu Divizija C u ragbiju 7 olimpijskoj verziji ovog sporta. Ovo takmičenje je dio kvalifikacija za Olimpijske igre u Brazilu naredne godine.

Selektor Mišel Milović odabrao je 12 igrača koji će nastupiti u Zenici, a tim čine kapiten Aleksandar Milosavljević (Lovćen), Danilo Adžić (Nikšić), Đorđe Premović (Arsenal), Srđan Popović (Arsenal), Damir Abdinović (Arsenal), Dušan Vučićević (Mornar), Marko Andrić (Lovćen), Aleksandar Bulatović (Budućnost), Boško Đikanović (Lovćen), Vučić Papović (Budućnost), Budimir Andrić (Lovćen) i Mirko Garčević (Budućnost). Bulatović i Premović su i pomoćni treneri reprezentacije.

Na prvenstvu u Zenici učestvuje 12 reprezentacija, a Crna Gora gora je u grupi sa Bjelorusijom, Irskom i Turskom. Četiri prvoplasirane reprezentacije odlaze u veći rang takmičenja Diviziju B na turnir u Zagreb 20. i 21. juna odakle će prvoplasirana izboriti direktan plasman na Olimpijske igre a drugoplasirana u Diviziju A. Bjelorusija je takođe početnik u ovom sportu, dok je Crna Gora prošle godine izgubila od Turske.

Milović je danas, na konferenciji za novinare, kazao da je za reprezentaciju Crne Gore velika čast da igra protiv Irske koja je šesta na Svijetu, dok je Crna Gora kao početnik među posljednjim. Milović je dugogodišnji francuski reprezentativac u ragbiju a sada je poznati trener u toj zemlji. On je Crnu Goru vodio i na prošlogodišnjem prvenstvu.

„Irska je kao Njemačka u fudbalu ili Francuska u rukometu. Ovo je tek početak ragbija u Crnoj Gori, a ja sam primjetio da je reprezentacija za godinu odlično napredovala. Vi sada pišete istoriju“, rekao je Milović igračima na konferenciji u PR Centru.

On je ocijenio da Crnogorksa ragbi reprezentacija ima veliki potencijal, navodeći da ne bi dolazio u Crnu Gori da misli drugačije.

„Igrate dobar ragbi, za godinu ste postali brži i jači, sa boljom tehnikom i ne fali puno da pobijedimo Irsku. Irska se sprema šest mjeseci, a mi nekoliko dana. Znam da možemo da uspijemo u Bosni i Hercegovini“, poručio je Milović.

Kapiten Aleksandar Milosavljević kazao je da je reprezentacija imala malo vremena za pripreme.

„Momci vjeruju i ja vjerujem u momke da možemo dosta da napravimo i da se čuje za nas. Ove godine smo dosta iskusniji nego prošle, momci više znaju i mislim da ćemo pokazati dobar rezultat“, rekao je Milosavljević navodeći da mu je veoma drago što je izabran za kapitena.

Pomoćni trener, Aleksandar Bulatović, kazao je da ovaj turnir ima težinu - kvalifikacije za Olimpijske igre.

„Četiri prve ekipe ići na dokvalifikacije u Zagreb, odakle će prva ići u Rio. Tako da su sve ekipe mnogo jače. Nadamo se da ćemo igrati dobro i da ćemo pokazati da u Crnoj Gori itekako postoji kvalitet“, objasnio je on.

Bulatović je poručio da će crnogorski ragbi tim dati sve da dobro prođe u grupi.

„Možda sledećeg dana turnira da napravimo dobar rezultat i da pređemo u rang više, što bi bio veliki uspjeh za Reprezentaciju Crne Gore, da idemo u B diviziju.“, naveo je on.

Predsjednik Ragbi saveza Crne Gore, Beket Taker, kazao je da je nedavno završeno domaće ragbi prvenstvo.

„Učestvovali smo u evropskom prvenstvu u ragbiju 15, ostvarili smo istorijsku pobjedu protiv Estonije i nažalost izgubili od Slovačke. Arsenal iz Tivta je učestvoavo u ragbi regionalnoj ligi. Imali smo zapažene nastupe, koji nisu rezultatski ispraćeni, što se nadamo da će iduće godine biti mnogo bolje“, naveo je on.

On se kazao da je veoma srećan što Milović vodi drugi put reperezenatciju Crne Gore, a zahvalio se Porto Montenegru koji im je sponzorisao put u Zenicu i koji pomaže ragbi u Crnoj Gori od početka. Zahvalio se na podršci Upravi za sport i fudbalskim klubovima koji su im ustupili terene za utakmice.

Bonus video: