Tužilaštvo odbilo Stanišićev zahtjev

Jedan od optuženih Vidoje Stanišić tražio je izuzeće Čađenovića i Protićeve, ali i sutkinje Nade Rabrenovićiz tog krivičnog postupka
295 pregleda 2 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.06.2015. 15:31h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbilo je izuzeće tužioca Saše Čađenovića i Jelene Protić (koja ga je mijenjala na prethodnom pretresu), iz postupka koji se vodi zbog nasilja na podgoričkom bazenu 2012. godine.

Jedan od optuženih Vidoje Stanišić tražio je izuzeće Čađenovića i Protićeve, ali i sutkinje Nade Rabrenovićiz tog krivičnog postupka.

Osnovni sud u Podgorici još nije odlučivao o izuzeću sutkinje Rabrenović.

Na prethodnom pretresu konačno su se pojavili svi optuženi, nakon godinu dana odlaganja suđenja.

Čađenović je ranije tražio pritvor za Dražena Boričića, Bojana Pejovića i Radoslava Stanišića, zbog nedolaska na pretres, zato što okrivljeni, po mišljenju tužilaštva, zloupotrebljavaju pravo na neophodno prisustvo suđenju.

Sutkinja je odbila predlog tužilaštva, navodeći da će sljedeći put, kada tužilaštvo da takav predlog, postupiti drugačije, ukoliko optuženi nastave da izostaju sa zakazanih pretresa.

Suđenje se nastavlja 29. juna.

Marku Šofrancu, Draženu i Aleksandru Boričiću, Luki Miliću, Radoslavu i Vidoju Stanišiću i Bojanu Pejoviću sudi se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu Ivanu Aligrudiću.U incidentu na bazenu, Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Bonus video: