Underhill otvorio film o Arsenu Dediću

"Moje ime je Arsen... koriste me kao lijek ili kao otrov, zavisi u kojim količinama", citat je kojim počinje film
0 komentar(a)
Underhill 2015, Vuk Perović, Foto: Zoran Đurić
Underhill 2015, Vuk Perović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 04.06.2015. 19:02h

Više stotina ljubitelja sedme umjetnosti okupilo se večeras u velikoj sali Crnogorskog narodnog pozorišta (SNP) da bi odgledalo dokumentarni film Mladena Matičevića "Moj zanat".

Film govori o životu i stvaranju poznatog jugoslovenskog kantautora Arsena Dedića.

"Moje ime je Arsen... koriste me kao lijek ili kao otrov, zavisi u kojim količinama", citat je kojim počinje film.

Nakon što je Matičević otvorio šesti Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma 'UnderhillFest', posjetioci su u tišini slušali, gledali i smijali se čuvenom pjevaču.

Umjetnički urednik festivala Vuk Perović kazao je da je "Moj zanat" u regionalnoj konkurenciji, za koji je publika glasala ocjenama od 1 do 5.

Festival će trajati do 12. juna, a od petka svi filmovi moći će da se gledaju u bašti kafića “Soul II Soul”.

Perović je ranije kazao da će crnogorski režiser dokumentarnog filma Radislav Stanišić predstaviti film 'Visoki hrastovi", dok će biti prikazan i film mladih reditelja Relje Erakovića i Dragana Markovića "Beskraj".

On je naveo da će na festivalu debitovati indijska režiserka Farida Pača sa filmom “Moje ime je so”, a četiri kratka filma predstaviće i studenti Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.

Perović je istakao da će festival ugostiti i poznata imena međunarodnog filma, kao što je britanski režiser Džošua Openhajmer, čijim će filmom “Pogled tišine” festival biti zatvoren.

Bonus video: