Robijaši zbog tužioca najavili štrajk glađu

1115 pregleda 6 komentar(a)
Goran Vukčević, Foto: Vijesti online
Goran Vukčević, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 04.06.2015. 16:15h

Robijaši koji su optuženi za prebijanje zatvorskih čuvara štrajkovaće glađu. To je juče u sudnici danilovgradskog Osnovnog suda kazao jedan od optuženih Goran Vukčević, prigovarajući navodima tužioca Miroslava Turkovića.

"Sudija, ovo nema veze sa vama, štrajkovaćemo zbog ponašanja tužioca", kazao je Vukčević sutkinji Sonji Keković.

U nastavku postupka svjedočili su oštećeni Boban Nikčević, kao i Goran Demić, Miloš Kruščić i Željko Lakušić. Trojica svjedoka ispričala su da su dobili batine nakon incidenta koji se 14. januara dogodio u Paviljonu B KP doma.

Demić je ispričao da je komandir Ivan Popović prvo u hodniku vikao na osuđenika Vukčevića, a da je zatim sa pojačanjem došao na poligon.

"Imali su pendreke. Krenuli su da izvuku Vukčevića, a onda je komandir Miloš Prelević udario osuđenika Mirka Kontića. Tada je počela tuča", kazao je Demić.

Dodao je da su sat kasnije službenici odvodili jednog po jednog osuđenika u ćeliju i tukli. Demić je kazao da je na poligonu vidio da komandiri udaraju osuđenike pendrecima. Nikčević je ispričao da ih je tog dana kolega Radomir Bošković pozvao da dođu.

"Pošli smo na poligon. Prelević (Miloš) i Bošković krenuli su da izdvoje Vukčevića. Tada su osuđena lica nasrnula na nas i počela je tuča. Zindović (Vladimir), Parađina i Kontić su me udrali šakama i nogama", kazao je on.

Nikčević je rekao da nije bio u paviljonu B kada je Vukčević navodno odbio naredbu njegovog kolege. Devetorici robijaša sudi se zbog prebijanja zatvorskih čuvara.