Optuženim za pljačku banke u Tivtu višegodišnje kazne zatvora

Okrivljeni su 31. maja 2014. oko 12 sati u Tivtu, napali službenike Erste banke po prethodno razrađenom planu
1214 pregleda 3 komentar(a)
zatvor, Foto: Shutterstock.com
zatvor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.06.2015. 14:26h

Krivično vijeće sudije Vladimira Novovića je u Višem sudu u Podgorici osudilo Ognjena Lj. Krivokapića (23) zvanog Ogi iz Vrbasa, sa boravištem u Tivtu, zbog oružane pljačke filijale Erste banke u Tivtu i prodaje marihuane, na pet godina i četiri mjeseca zatvora.

Zbog pljačke banke, na po tri godine i devet mjeseci osuđeni su Miloš D. Kašćelan (22) iz Tivta i Ivan Z. Bošković (24) iz Nikšića, sa boravkom u Tivtu, dok je , Radovan M. Stanišić (29) iz Tivta osuđen na četiri godine i devet mjeseci.

Prema navodima optužnice, oni su kao saizvršioci počinili krivično djelo razbojištvo.

Okrivljeni su 31. maja 2014. oko 12 sati u Tivtu, napali službenike Erste banke po prethodno razrađenom planu. Radnik obezbjeđenja "Erste banke" okrivljeni Bošković dao je Stanišiću bitne informacije koje se odnose na količinu novca koje se nalaze u trezoru "Erste banke".

Nakon toga su Krivokapić i Kašćelan taksi vozilom "škoda oktavija" (TV AL 164), taksi udruženja "Đir" u kojem je Krivokapić bio zaposlen kao taksista, dovezli se do marketa "Roda" koji se nalazi u neposrednoj blizini ove banke. Tada je, kako piše u optužnici Kašćelan izašao iz vozila, dok se Krivokapić odvezao do kafe-bara "Dionis" gdje je trebao da sačeka Kašćelana, koji se ispred marketa "Roda" sastao sa Stanišićem.

Nakon toga su se Kašćelan i Stanišić u sporednoj ulici iza "Erste banke" maskirali se oblačeći jakne i kape sa prorezima za oči i kačkete crne boje i rukavicama na rukama. Kašćelan je još imao i nož u rukama, dok je Stanišić bio naoružan pištoljem. Potom su ušli u unutrašnjost banke u kojoj su se nalazili službenici Peđa Martinović i Anja Brkić, govoreći: "Ovo je pljačka, vadite pare".

Martinović je uzeo ključeve od prostorije, a za to vrijeme Stanišić je držao uperen pištolj u njega. Kada je Martinović ušao u prostoriju i došao do trezora, Stanišić je otišao za njim i dao mu vreću, govoreći da stavi novac u vreću, govoreći: "brže malo nemoj da te upucam".

Dok je Martinović stavljao novac iz trezora u vreću, začuo se zvučni alarm, nakon čega su Stanišić i Kašćelan sa novcem počeli da bježe, napuštajući prostorije banke, ukupno odnijevši 106.000 eura, navodi se u optužnici.

Bonus video: