Bijelo Polje: Bulatović optužio vještaka da je primio mito od 100.000 eura

Brat optuženog Vahid Striković kazao je da mu je Kanalić ispričao deset verzija događaja
304 pregleda 0 komentar(a)
Anes Striković, Foto: Jadranka Ćetković
Anes Striković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.10.2018. 07:21h

Bjelopoljac Vršigora Bulatović kazao je da će, ukoliko bude potrebno, ponuditi dokaze da je “vještak saobraćajne struke Milinko Čabarkapa uzeo 100 hiljada eura od porodice Enesa Bećirovića kako bi u njegovu korist sačinio nalaz saobraćajne nesreće” u kojoj je, 24. septembra 2016. godine, stradao njegov sestrić Kenan Bektašević (21).

On je to izjavio juče u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim u ponovnom postupku, zbog smrti Bektaševića, odgovara Anes Striković (21).

“Sumnjam da je vještak uzeo novac, o tome priča pola Bijelog Polja, a i Bećirovići su se hvalili o tome”, kazao je Bulatović.

Izjavio je da ne tvrdi da je tužiteljka Nada Bugarin znala za to, ali da svoj dio posla nije odradila kako treba jer se nadala da preuzme rukovodstvo VDT, što je ona demantovala. Vještak Čabarkapa kazao je ranije da je svoj nalaz uradio u skladu sa zakonom i pravilima struke.

Bulatović je istakao da je od Elvana Kanalića, u kući Bektaševića, tek sjutradan oko 18 časova saznao za učešće drugog vozila, u kojem su se pored njega i vozača Bećirovića nalazila još dva lica.

Njegove riječi potvdili su njegova sestra Anica Bulatović i Admir Bektašević, koji su slušali njihov razgovor.

Kanalić je kazao da je Striković udario Bećirovićev “audi”, pojašnjavajući da je vidio da se vozilo “fijat” “nabilo na ‘audi’”.

Strikovićeva majka Zeliha ispričala je da joj je nakon udesa Elvan Kanalić ispričao da su sva trojica u trenutku udesa govorili Bećiroviću “šta uradi, stani”.

Brat optuženog Vahid Striković kazao je da mu je Kanalić ispričao deset verzija događaja.

Prvostepenom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud Striković je bio osuđen na šest godina zatvora. Prema optužnici, Striković je u noći 24. septembra prošle godine, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, upravljao neregistrovanim “fijatom” brzinom od 138,60 kilometara na čas, odnosno 88,60 kilometara na čas više od dozvoljenog.

On je na desnoj kolovoznoj traci udario “audi” pri brzini od 117,40 kilometara, nakon čega je je izgubio kontrolu nad vozilom.

Bektašević je stradao na licu mjesta, a u udesu su povrijeđeni Striković i njegova maloljetna supruga.

Bonus video: