Srebro stonoteniskom timu, njihovim koleginicama bronza

Nakon zlata i dvije bronze prvog dana, juče su Crnoj Gori na Igrama malih zemalja prvo srebro donijeli stonoteniseri Irfan Čekić i Luka Bakić, u timskom nastupu
93 pregleda 0 komentar(a)
Stonoteniseri, Foto: STSCG
Stonoteniseri, Foto: STSCG
Ažurirano: 03.06.2015. 22:14h

Nakon zlata i dvije bronze prvog dana, juče su Crnoj Gori na Igrama malih zemalja prvo srebro donijeli stonoteniseri Irfan Čekić i Luka Bakić, u timskom nastupu. Oni su sa 3:1 u finalu izgubili od Monaka.

Čekić i Bakić nijesu uspjeli da ponove dobru igru iz grupe sa istim rivalom, koju su tada riješili u svoju korist bez izgubljene partije.

Njihove koleginice Neda Milačić Bogdanović i Sonja Janković su bile bronzane u timu, jer su i one identičnim rezultatom izgubile od Monaka.

Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić je sa lakoćom preskočila drugo kolo (u prvom bila slobodna), pošto je Katrini Samut sa Malte prepustila po dva gema u oba seta (6:2, 6:2).

Plivačica Ksenija Milutinović je bila šesta na 100 metara leđnim stilom (1:07,33 minuta), a u finale se plasirala kao osma sa tri sekunde slabijim rezultatom od vremena koje je postavila u finalu.

Odbojkašice Crne Gore upisale su i drugu pobjedu, ponovo maksimalnu, ovoga puta protiv slabašnog Luksemburga (25:14, 25:16, 25:14), za 65 minuta igre.

U odnosu na meč sa San Marinom, selektor Vladimir Milačić je promijenio startnu postavu, pa su meč počele tehničarka Marija Bojović (1 poen), korektorka Nikoleta Perović (12), primačice servisa Tanja Bokan (10) i Jelena Cvijović (10), srednje blokerke Ana Otašević (7) i Marija Sandić (6), te libero Melisa Cenović. U trećem setu su igrale primačica servisa Danijela Džaković (6) i tehničarka Ivona Vojvodić.

Crna Gora večeras (20 sati) igra sa domaćim Islandom.

A juče je u „kraljici sportova” bio slobodan dan, a danas će Tomaš Đurović bacati disk, Marija Vuković nastupiće u skoku uvis, a u kvalifikacijama na 200 metara sprinteri Luka Rakić i Kristina Dubak. U Atletskom savezu Crne Gore nadaju se medaljama Vukovićeve i Đurovića.

Bonus video: