Odbojkaši Crne Gore opet bolji od Francuske

2 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 03.06.2015. 19:15h

I drugi put u tri dana, crnogorski odbojkaši su bili bolji od Francuske (drugog tima koji se priprema za Evropske igre, dok prvi tim igra Svjetsku ligu), u posljednjem meču u pripremama za debitantski nastup u Svjetskoj ligi.

Za razliku od meča u Budvi (3:1), izabranici Slobodana Boškana nijesu "trikolorima" prepustili ni set, a ovoga puta nije ni bilo neformalnog nastavka meča, već je stavljena tačka nakon 3:0.

"Važno je što smo pobijedili, posebno jer je cijela ekipa bila angažovana da pobijedi i da se bori za svaki poen. Važno je da sam vidio napredak u igri. Sad ćemo raditi na korekciji sitnih stvari, kako bi do turnira bili potpuno spremni za Tunis", kazao je Boškan, koji zbog lakše povrede prepona nije mogao da računa na prvog libera Ivana Rašovića, dok se u finišu trećeg seta povrijedio srednji bloker Luka Babić (skočni zglob desne noge).

Odbojkaši Crne Gore u Podgorici će trenirati do starta prvog od dva turnira treće divizije Svjetske lige, koji je na programu od 12. do 14. juna (drugi je sedmicu kasnije u Turskoj).

Rivali naše selekcije su Turska, Tunis i Portoriko.

Crna Gora - Francuska 3:0 (25:23, 25:18, 25:19)

Podgorica - Dvorana: "Morača". Gledalaca: 100. Sudije: Sonja Simonovska (Bar) i Dragana Vučinić (Podgorica). Poeni iz napada: Crna Gora 43, Francuska 34. Poeni iz bloka: Crna Gora 5, Francuska 7. Poeni iz servisa: Crna Gora 1, Francuska 2. Greške: Crna Gora 17, Francuska 26.

Crna Gora: Minić 5, Dabović 1, Babić 2, G. Ćuk 4, Strugar 1, Ćaćić 9, Lakčević (libero 2), M. Bojić, Radunović, B. Ćuk 17, S. Bojić, Milić, Vukašinović (libero 1), Ječmenica 3, Ćulafić 7.

Francuska: Takaniko 3, Keske 4, Žofroj 8, Titoga 5, Kolokilagi, Agenije 5, Kore, Kleveno, Žiler, Vent 11, Luati 7, Rosar (libero 1), Perone (libero 2), Gardijen.

Bonus video: