Ječmenica: Imamo još prostora za napredak

0 komentar(a)
odbojkaši Crne Gore, Foto: Saša Jončić
odbojkaši Crne Gore, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 02.06.2015. 21:51h

Nakon skoro tri sedmice rada u Budvi, odbojkaši Crne Gore su danas pripreme za debitantski nastup u Svjetskoj ligi nastavili u Podgorici, gdje će i igrati prvi od dva turnira treće divizije, od 12. do 14. juna, u konkurenciji Portorika, Turske i Tunisa (drugi je sedmicu kasnije u Turskoj).

"Mislim da smo dobro i naporno radili u proteklom periodu kako bismo što bolje dočekali prvi turnir u Podgorici. Odigrali smo tri kontrolne utakmice, i iz meča u meč smo bili sve bolji, što može da raduje. Nadamo se da ćemo potpuno spremni dočekati utakmicu sa Tunisom", kaže za „Vijesti” libero naše reprezentacije Ivan Rašović.

Prošlogodišnje osvajanje Evropske lige, dalo je krila izabranicima Slobodana Boškana, što se, kažu igrači, osjeća i na treninzima.

"Došli smo svi motivisani i orni na pripreme, što je i normalno poslije osvajanja Evrolige, a sada se spremamo i za istorijski nastup u Svjetskoj ligi. Svi dajemo maksimum, do sada smo odradili dosta stvari što se tiče fizičke pripreme, težeg dijela rada. Sada nam ostaju finese oko uigravanja", ističe srednji bloker Ivan Ječmenica.

Tokom priprema u Budvi, odbojkaši su odigrali i tri kontrolne utakmice, dvije sa Srbijom (2:3, 0:3) i jednu sa Francuskom (3:1). Drugi duel sa „trikolorima” je večeras u „Morači” (18.30).

"Igrali smo tri utakmice u veoma nezgodnom periodu, bili smo dosta „teški”, ali smo to iskoristili na pravi način i uvidjeli greške. Imamo još puno prostora za napredak, koji je evidentan iz dana u dan", dodaje Ječmenica.

Svjetska liga je potpuno novo takmičenje za Crnu Goru, samim tim i veliki izazov, kaže Rašović.

"Igraćemo sa reprezentacijama sa kojima nijesmo imali prilike da odmjerimo snage, kao što su Tunis i Portoriko", dodao je libero Crne Gore.

Ječmenica ističe da je „zaista nezahvalno pričati o broju pobjeda i nekom plasmanu Crne Gore u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi”.

"Cilj je da i sljedeće godine igramo Svjetsku ligu i da publici pružimo lijepu odbojkašku predstavu, istakao je Ječmenica.

Puna dvorana najveći uspjeh

Dok je igrao u dresu Budućnosti, u Ligi šampiona, Rašović je imao priliku da osjeti čari igranja u dobro popunjenoj „Morači”.

"Uvijek se radujem igranju u „Morači” jer me podsjeti na neke dane kad su tribine bile pune. Nadam se da će i publika doći u što većem broju, jer odavno u Podgorici nije to bila situacija kada se igra odbojka", kaže Rašović.

Ječmenica, koji u Podgorici nikada nije igrao pred više od nekoliko stotina gledalaca, kaže da bi za reprezentaciju najveći uspjeh bio kad bi uspjeli da napune „Moraču”.

"Pozivam publiku da dođe u što većem broju i pomogne nam da odbojku vratimo i podignemo na veći nivo", rekao je Ječmenica.

Bonus video: