"Gangster te voli" prikazan na Trgu republike u Podgorici

“Gangster te voli” je priča o Nedjeljku Babiću, čiji je nadimak Gangster, koji radi neobičan posao: sparuje usamljene duše
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2015. 20:05h

Film “Gangster te voli” Nebojše Slijepčevića prikazan je večeras na displeju na Trgu republike u Podgorici, u okviru UnderhillFesta, Međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog filma. Film je prošle godine na Underhillu dobio nagradu “Maslačak” regionalnoj selekciji.

“Gangster te voli” je priča o Nedjeljku Babiću, čiji je nadimak Gangster, koji radi neobičan posao: sparuje usamljene duše. Gangster, bračni posrednik iz Imotskog, nalazi žene nebrojenim sredovječnim samcima Dalmatinske zagore, traži muževe ženama čiji je život pošao naopako, i pri tom mora da svlada sve moguće vrste predrasuda. Vjera, godište, nacionalnost, djeca, izgled i još štošta može biti prepreka da Gangster spoji usamljenike, a u jednom trenutku gledalac shvata da su svi ti razlozi za okolišanje zapravo isprika.

Većina ljudi sa kojima Babić ima posla sami su jer se boje drugih i već predugo sami da bi drugu osobu pustili blizu sebe.

U okviru UnderhillFesta sjutra u 20 časova, u Umjetničkom paviljonu, biće otvorena izložba “Dokumentarna fotografija u Crnoj Gori“.

Šesti “UnderhillFest” biće svečano otvoren u četvrtak u Crnogorskom narodnom pozorištu u 20 časova, prikazivanjem dokumentarca o Arsenu Dediću “Moj zanat”, u režiji Mladena Matičevića.

Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma trajaće do 12.juna, a od petka će se svi filmovi prikazivati u bašti kafića “SolIISol”.

Galerija

Bonus video: