"Djevojka koju sam volio" pod otvorenim nebom

Očekivani nisu svi poštovali pravilo bioskopske tišine, tako da se povremeno iz mase mogao čuti poneki komentar koji je izazivao smijeh prisutnih
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2015. 21:03h

Stotinjak ljubitelja filma uživalo je u ostvarenju Sidnija Polaka "Djevojka koju sam volio" u ulici Velimira Terzića u Bloku V u Podgorici, tokom druge večeri Džada filmskog festivala. Organizatori su uspjeli u naumu da "tišina filmske projekcije" zamjeni buku grada, dok je publika pod otvorenim nebom ležala i sjedela na jastucima koje su obezbijedili organizatori, ispod velikog filmskog platna.

Gledano po interesovanju, drugo veče festivala je proteklo je uspješno, jer su sva mjesta koja su organizatori obezbijedili pred velikim platnom bila zauzeta, pa je bilo i gledalaca koji su sjedeli na betonu, obližnjim klupama ili čak stajali.

Očekivani nisu svi poštovali pravilo bioskopske tišine, tako da se povremeno iz mase mogao čuti poneki komentar koji je izazivao smijeh prisutnih, a neupućeni slučajni prolaznici bi se čudili prizoru, zastajkivali i raspitivali se o čemu se radi, dok se dešavalo da poneko zbunjen proleti ispred platna.

Džada film fest organizuje marketing agencija "Fabrika ideja" u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, a pod pokroviteljstvom Glavnog grada i u planu je da se svake večeri tokom prve junske sedmice Podgoričanima na raznim lokacijama po gradu prikaže po jedan kultni film.

Tako će sjutra veče u ulici kralja Nikole na Zabjelu od 20 časova, uz besplatan ulaz, publika imati priliku da pogleda sci-fi klasik "Blade Runner" iz 1982. reditelja Ridlija Skota, sa Harisonom Fordom i Rutgerom Hauerom u glavnim ulogama.

Galerija

Bonus video: