Vaso Ulić: Neka dokažu to što pišu, slobodan sam i živ

Prvo, živim slobodno, ovdje i svugdje. Drugo, da su navodi tačni, ne bih razgovarao sa vama
302 pregleda 38 komentar(a)
Vaso Ulić
Vaso Ulić
Ažurirano: 02.06.2015. 14:27h

Vaso Ulić kazao je za da živi slobodno i da bi volio da vidi navodnu optužnicu koja je protiv njega podignuta u Australiji. Kazao da je već angažovao advokata zbog pisanja australijskih medija o njemu.

Australijska medijska kompanija "Nesc Corp" prije dva dana je objavila tekst o jednom od najvećih svjetskih kartela, na čijem je čelu, kako tvrde, Ulić.

U telefonskom razgovoru sa novinarkom “CIN-CG”, on je potvrdio da je dobio kredit od vladinog Investiciono-razvojnog fonda, koji uredno vraća.

Kako komentarišete pisanje medija “News Corpa” iz Australije - da ste šef jednog od najvećih narkokartela na svijetu?

Prvo, živim slobodno, ovdje i svugdje. Drugo, da su navodi tačni, ne bih razgovarao sa vama. Neka piše ko šta hoće, ja bih volio da vidim tu optužnicu protiv mene. Volio bih da vidim da postoji optužnica u bilo kojoj zemlji svijeta protiv mene. Volio bih da vidim da u australijskoj policiji postoje dokazi o tim tonama droge, oružju ili ubistvima, a ja sam još živ i nijesam u zatvoru. U Australiji postoji zakon i ja sam već angažovao advokate. Neću demantovati pisanja medija, ali hoću da vidim ima li pravo neki novinar da dođe i piše nešto bez ikakvog dokaza. Evo tu je policija Crne Gore, Europol, BIA...

Da li je tačno da po šest tona droge godišnje u Australiju ne može da uđe bez Vašeg znanja?

Volio bih da znam gdje je pao taj kokain i ko su ljudi optuženi za to djelo. Pišu da sam umiješan u devet ubistava i šverc šest tona droge što je otišlo u Australiju, a niko nije optužen i nikome se ništa nije desilo. Ne može biti da sam samo ja organizator, a da se niko drugi se ne pominje. Došao je novinar do informacija, a kako je došao, na čiju inicijativu i ko ga je doveo, ne znam. Živim vrlo časno i pošteno u Crnoj Gori i ne mislim da demantujem ništa.

Evo vi ste zvali, zvala me je i rodbina iz Australije. Ja sam otišao 1972. godine sa porodicom u Italiju, a 1974. u Australiju. Ne 1979. godine (kako se pominje u tekstu). U Crnu Goru sam došao 2003, a ne 2005. godine. Što se tiče navoda da imam armiju vojske i da me čuvaju - dođite slobodno kod mene kući gdje živim - imam vinograde i 5-6 hiljada čokota loze u Kakarickoj gori.

Jednu kuću smo gradili otac i ja. Svi tu živimo. Imamo dva automobila i to je sve što imam u Crnoj Gori. Krivo mi je što porodica čita ono što pišu mediji tamo.

Da li ste u crnogorskom Višem sudu prošle godine svjedočili na suđenju policajcima koji su bili optuženi za primanje mita?

Jesam. Bio sam pozvan kao svjedok da ispričam da li su neki policajci uzimali mito od mene i to je bilo sve.

Na tom suđenju je bilo govora o tome da ste vi kum izvjesnog Mugoše, koji je bio poznat policajcima? Da li je riječ o bivšem gradonačelniku Miomiru Mugoši?

Ne. Nikada u životu. Čovjeka znam sa ulice i televizije. Nijesmo kumovi, niti smo ikada bili kumovi. Moj sin je pobratim sa Mugošom, koji nema veze sa gradonačelnikom.

Kada je vaša firma Monte Shiraz dobila kredit od Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore?

Dobio sam kredit od Fonda i još ga otplaćujem. Sigurno ima tri ili četiri godine od tada. Znam da još godinu ili dvije moram da plaćam kredit.

Bonus video: