Suđenje za paljenje automobila "Vijesti": Petog juna izricanje presude

Zastupnik optužbe Saša Čađenović odustao je danas od krivičnog gonjena protiv policajca Sekulića, ističući da "nalazi da nema dokaza da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret"
51 pregleda 1 komentar(a)
zapaljeno auto Vijesti, Foto: Arhiva "Vijesti"
zapaljeno auto Vijesti, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.06.2015. 15:11h

Sutkinja Larisa Mijušković-Stamatović 5. juna izreći će presudu policajacima Milošu Sekuliću i Veseljku Vračaru.

Njih dvojica se terete za nesavjestan rad u službi jer su dozvolili da u noći između 12. i 13. februara prošle godine bude zapaljen automobil redakcije "Vijesti" koji je trebalo da čuvaju.

Zastupnik optužbe Saša Čađenović odustao je danas od krivičnog gonjena protiv policajca Sekulića, ističući da "nalazi da nema dokaza da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret".

Čađenović je promjenio optužnicu i u djelu koji se odnosi na Vračara, optužujući ga da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Vračarev branilac, advokat Danilo Mićović kazao je da "više nego očigledno" da je njegov branjenik kolateralna šteta.

"Po svaku cijenu se morao pronaći krivac za paljenje vozila ND Vijesti. Digla se velika buka i galama oko toga, nadležni organi nijesu mogli pronaći izvršioca tog krivičnog dijela (paljenja vozila), niti su bili spospobni, pa su odlučili da žrtvuju nekoga", kazao je Mićović u završnim riječima.

Bonus video: