Gvozdenović: Nijesam vjerovao u namještene optužnice

Izabela Todorović ne priznaje izvršenje krivičnih djela
62 pregleda 5 komentar(a)
Miodrag Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Miodrag Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.06.2015. 06:54h

Sutkinja Biljana Uskoković najavila je juče da će 30. juna objaviti presudu bivšem menadžmentu Luke Bar, koji se tereti da je oštetio tu kompaniju za više od 200.000 eura.

Nekadašnji direktor Luke Bar Miodrag Gvozdenović, kazao je da je 2008. godine uhapšen kao “najveći mafijaš”, ali da je, uprkos tome, vjerovao u državne institucije.

Tada, rekao je, još nije vjerovao da postoje naručene optužnice.

„Ovo nije ni pravo ni pravda, ovo je dobar primjer kako se, zloupotrebom ovlašćenja, jedna neistina plasira kao istina i kako se time uništavaju ljudi zarad ličnih interesa moćnika”, kazao je Gvozdenović u završnim riječima.

On je rekao da su scenario smislili neki kojima je on smetao kao direktor.

Dio tih planova, kako tvrdi, ispunjen je “raspadom Luke Bar i katastrofalnom privatizacijom najvećeg i najprofitabilnijeg dijela”.

“Ali sud nije pozorište. Ovdje važe samo dokazi, a tužilac ih nema ni za jednu tvrdnju iz optužnice. Da li će poslije ovoga snositi bilo kakvu odgovornost, ostaje da vidimo”, kazao je Gvozdenović.

Branilac bivše finansijske direktorice Izabele Todorović, advokat Dragan Mitrić, kazao je da ona ne priznaje izvršenje krivičnih djela i da njena odbrana nije dovedena u sumnju.

Bonus video: