Dedvušaj: Nisam ubo brata, već sam povukao nožem slijeva na desno

Džavid je kazao da je njegov brat odmah poslije izlaska iz bolnice došao da ga obiđe u zatvoru
56 pregleda 4 komentar(a)
Zećir Dedušaj, Foto: Jadranka Ćetković
Zećir Dedušaj, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.06.2015. 07:09h

Gusinjac Zećir Dedvušaj kazao je juče da nije imao namjeru da ubije brata Džavida, kada ga je nožem povrijedio 29. marta.

Njemu je juče počelo suđenje u bjelopoljskom Višem sudu, a tereti se za pokušaj ubistva.

"Tog dana prvo je iščupao nepokrentom ocu iglu od infuzije, zbog čega sam ga odgurnuo. On je tada počeo da me psuje, a ima gadan običaj da puno pljuje, što mi je najgore od svega. Uveče smo se opet posvađali, jer se zalijetao put mene i ponovo me psovao izgovarajući pogrdne riječi. Prvo me je udario u predjelu noge i poslije toga je zamahnuo na mene grabuljama, ali sam se izmakao", ispričao je Zećir.

Okrivljeni je kazao da je i on brata udario dva puta.

Tvrdi da ga je u jednom trenutku brat uhvatio za vrat, nakon čega je iz jakne izvadio nož dužine 10,5 i posjekao Džavida.

"Nisam ga ubo nožem već sam povukao nožem slijeva na desno, preko njegovog tijela i vidio sam da mu je potekla krv. Ponudio sam mu da ga odvezem u hitnu, ali je on odbio, a nekon 15 minuta sam pošao automobilom za njim", kazao je Zećir.

On je rekao da je netačan podatak iz optužnice - da je pobjegao nakon što je rasjekao brata.

Džavid je dodao da je njegov brat odmah poslije izlaska iz bolnice došao da ga obiđe u zatvoru.

"Već 23 godine radim u inostranstvu i uvijek sam pomagao bratu i ocu i dobro smo se slagali", kazao je Zećir.

Branilac optuženog, advokat Rešad Muzurović, kazao je da oštećeni Džavid ne može da svjedoči, jer je sa kompletnom familijom tražio azil u Njemačkoj i da mu se ne zna adresa.

U optužnici piše da je Zećir Dedvušaj povrijedio brata nožem dužine 10,5 centimetara. Nakon svađe, navodi se, iz unutrašnjeg džepa jakne je izvadio nož i sječivom ranio brata.

Bonus video: