Stojanović: Ostajem, o penziji još ne razmišljam

Stojanović obećavao hapšenja krupnih riba i kamataša
12 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Vlada Crne Gore
Slavko Stojanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.06.2015. 14:19h

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović kazao je “Vijestima” da ne razmišlja o penziji i da ostaje na toj poziciji.

Dio javnosti poslednjih mjeseci spekulisao je da se Stojanović povlači sa pozicije prvog crnogorskog policajca i odlazi u mirovinu.

On je, međutim, to negirao nedavno u izjavi “Vijestima”, tvrdeći da još ne razmišlja o penziji.

Stojanović je na čelu policije od februara 2013. godine, kada ga je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević predložio za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Par mjeseci kasnije, u junu iste godine, i zvanično je, na predlog Konjevića, imenovan za šefa crnogorske policije.

Stojanović je cijeli radni vijek proveo u policiji. Obavljao je brojne policijske poslove od pripavnika, pozornika, saobraćajca, vođe smjene a kasnije i druge starješinske pozicije u uniformisanom sastavu Uprave policije.

Na samom početku petogodišnjeg mandata tvrdio je da ima političke volje, ali i znanja da se krene u odlučnu borbu protiv svih vidova kriminala. Sredinom 2013. najavio je "hapšenje krupnih riba", a sredinom 2014. obračun sa zelenašima.

Hapšenje "krupnih riba” je izostaloe, kao i obračun sa kamatašima, a “spektakularne” policijske akcije svele su se na hapšenje makroa, sitnih narko dilera, saobraćajaca...

Uprkos brojnim najavama koje su stizale od čelnih ljudi MUP-a i Uprave policije - da "ima pomaka" u istragama nekih nerasvijetljenih ubistava, egzekutori su i dalje van domašaja pravde.

U sektoru na čijem je on čelu, spekulišu da Stojanović nema mnogo iskustva iz najvažnijeg segmenta rada policije - kriminalistike, i upravo njega krive ga za loše rezultate tog sektora.

Bonus video: