Džudisti, ipak, na juniorskom Evropskom prvenstvu u Sofiji

"Zahvaljujem se Upravnom odboru Saveza koji je obezbijedio sredstva za dio takmičara koji su ispratili reprezentativni plan i program. I pored žestoke konkurencije, siguran sam da naši juniori imaju kvalitet i mogu da osvoje jednu od medalja na ovom šampionatu", kazao je nacionalni trener Rajko Mrvaljević
1 komentar(a)
Jovana Peković, Foto: Intjudo.eu
Jovana Peković, Foto: Intjudo.eu
Ažurirano: 12.09.2018. 18:49h

Desetočlana reprezentacija Crne Gore nastupiće na Juniorskom prvenstvu Evrope u džudu, koje se od sjutra do nedjelje održava u Sofiji. S obzirom na imena naših reprezentativaca, te njihovo iskustvo i kvalitet koji su pokazali u mlađim kategorijama, u Džudo savezu se nadaju da mogu da ostvare dobar rezultat uprkos velikim problemima koji postoje sa obezbjeđivanjem sredstava.

"Iako je u jednom trenutku izgledalo da zbog neuplaćivanja odobrenih sredstava od strane Ministarstva sporta, naša juniorska reprezentacija neće učestvovati na Evropskom juniorskom prvenstvu koje sjutra počinje u Sofiji, naši juniori, ipak, će nastupiti na najjačem kontinentalnom juniorskom takmičenju. Našu zemlju u Sofiji predstavljaće Marko Gušić(do 66 kg), Nikola Stanišić (do 73), Aleksandar Tomić (do 81), Lazar Ćupić i Novak Ostojić (do 90), Zvezdan Đukić i Stefan Vidaković (do 100 kg), Elma Ličina (do 57 kg), Tamara Gardašević (do 63 kg) i Jovana Peković (do 70 kg)”, kaže se u saopštenju Džudo saveza Crne Gore.

"Izuzetno mi je drago što će naši najbolji juniori, ipak, nastupiti na Evropskom prvenstvu. Zahvaljujem se Upravnom odboru Saveza koji je obezbijedio sredstva za dio takmičara koji su ispratili reprezentativni plan i program. I pored žestoke konkurencije siguran sam da naši juniori imaju kvalitet i mogu da osvoje jednu od medalja na ovom šampionatu", kazao je nacionalni trener Rajko Mrvaljević.

Velike ambicije imaju i takmičari...

"S obzirom na to da sam posljednja godina juniora, puno očekujem od ovog Evropskog prvenstva. Zaista sam naporno trenirala i spremala se za ovo takmičenje, koje je i jedno od mojih ciljnih takmičenja ove godine. Pored treninga džuda u mom klubu, spremala sam se i sa svojim kondicionim trenerom Dragom Musićem, tako da mogu reći da sam u potpunosti spremna. Motivisana sam i jedva čekam da izađem na borilište", kazala je Jovana Peković, jedan od naših najvećih aduta u glavnom gradu Bugarske.

Bonus video: