Očekuju da će Predlog zakona dobiti potrebnu većinu

Zakon, podsjećaju iz LP, uređuje prava potrošača - korisnika finansijskih usluga koje pružaju banke i davaoci finansijskog lizinga, kao i uslovi i način ostvarivanja i zaštite tih prava
3 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.05.2015. 11:29h

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore prihvatio je Predlog zakona o zaštiti potrošača-korisnika finansijskih usluga, koji je u ime Liberalne partije, podnio poslanik Andrija Popović, saopšteno je iz LP.

Taj predlog Zakona ranije je prihvatio i Odbor za finansije i budžet Skupštine Crne Gore.

"Liberali zato vjeruju da će se Zakon ubrzo naći i na plenarnom zasijedanju Skupštine, te da će dobiti potrebnu većinu za usvajanje", navodi se u saopštenju te partije.

Taj Zakon, podsjećaju iz LP, uređuje prava potrošača - korisnika finansijskih usluga koje pružaju banke i davaoci finansijskog lizinga, kao i uslovi i način ostvarivanja i zaštite tih prava.

"Posebna važnost ovog Zakona jeste u tome što će detaljno regulisati oblast koja je, zbog mogućnosti proizvoljnog tumačenja postojećih normi, godinama produkovala probleme ogromnom broju građana i građanki koji, sa druge strane, nijesu imali efektivne mehanizme pravne zaštite. Broj tih slučajeva kreće se od 40 do 50 hiljada građana koji su bukvalno nastradali u nekoliko posljednjih godina zbog nesređenog finansijskog tržišta. Ovaj zakon ima 48 članova, a rađen je po uzoru na neke zemlje iz okruženja, u saradnji sa nevladinim organizacijama, u čemu je poseban doprinos dala NVO Bankarski građanski ombudsman", navodi se u saopštenju LP.

Bonus video: