Vujović izručen Crnoj Gori

Ivan Vujović je 24. decembra 2015. godine pobjegao bijelopoljskog zatvora nakon što je razoružao čuvare
234 pregleda 14 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Facebook
Ivan Vujović, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.09.2018. 14:20h

Odbjegli ubica Ivan Vujović (31) izručen je Crnoj Gori, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz vrha Uprave policije.

On je u novembru 2016. godine uhapšen u Njemačkoj u blizini granice sa Holandijom.

Vujović je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Radomira Savovića 2008. godine.

Ivan Vujović je 24. decembra 2015. godine pobjegao bijelopoljskog zatvora nakon što je razoružao čuvare.

Srpske vlasti sumnjiče ga da je krajem jula 2016. u beogradskom Đura bar ranio Beograđanina Darka Bulatovića.

U saradnji sa kolegama iz Srbije, crnogorska policija je saznala da je Vujović koristio lažna dokumenta pod imenima Vinko Bilić i Igor Heberling.

"Na lažnim ličnim ispravama pokušao da izmijeni lični opis nošenjem naočara za vid i puštanjem brade i kose", piše u saopštenju Uprave policije.

U oktobru 2017. godine osuđen je na tri godine i mjesec zatvora zbog bjekstva iz zatvora.

Imajući u vidu da je Vujović pobjegao iz zatvora Bijelo Polje dok je bio na izdržavanju kazne zatvora za ubistvo od 14 i po godina, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od 17 i po godina zatvora.

Iz Uprave policije su i zvanično potvrdili da je Vujović izručen.

"Službenici NCB Interpol Podgorica su, 18. septembra 2018. godine, realizovali ekstradiciju Ivana Vujovića, koji je pobjegao iz ZIKS-a – Zatvora Bijelo Polje, 24. decembra 2015. godine, sa izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 14 godina i šest mjeseci zbog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici od 3. marta 2011. godine. Međunarodna potjernica za Vujovićem raspisana je odmah nakon bjekstva", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je odmah nakon bjekstva Vujovića, utvrđeno da je on ilegalno napustio Crnu Goru, zbog čega je i raspisana međunarodna Interpolova potjernica za njim.

"Po raspisivanju međunarodne potjernice nadležne službe Sektora kriminalističke policije su, u koordinaciji i saradnji sa nadležnim Osnovnim državnim tužilaštvom iz Bijelog Polja, otpočeli predmet ciljane potrage kodnog naziva "BPBLOK". Na osnovu tih aktivnosti, Vujovića je u Njemačkoj, postupajući na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica, uhapsila Federalna policija grada Kleve, 6. novembra 2016. godine, u blizini granice sa Holandijom, na autoputu A3, kod kojeg je tom prilikom pronađena veća količina narkotika i falsifikovanih dokumenata. On je u Njemačkoj bio procesuiran zbog ovih krivičnih djela. Vujović je nakon preuzimanja sproveden u ZIKS", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: