Zbornik radova 12. Međunarodne naučne konfrencije "Sportska dostignuća"

Specijalizovani časopis za sport, fizičko vaspitanje i zdravlje, „Sport Mont” u najnovijem izdanju (brojevi 43, 44 i 45) obuhvatio je naučne radove sa 12. Međunarodne naučne konferencije - transformacioni procesi u sportu „Sportska dostignuća”
7 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Svetlana Mandić
Duško Bjelica, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.05.2015. 21:26h

Specijalizovani časopis za sport, fizičko vaspitanje i zdravlje, „Sport Mont” u najnovijem izdanju (brojevi 43, 44 i 45) obuhvatio je naučne radove sa 12. Međunarodne naučne konferencije - transformacioni procesi u sportu „Sportska dostignuća”.

Ta tradicionalna naučna konferenecija, održana početkom aprila ove godine u Podgorici, promovisala je 94 rada iz oblasti sporta naučnika iz 22 zemlje i sa četiri kontinenta. U najnovijem izdanju časopisa „Sport Mont”, koji tradicionalno objavljuje Crnogorska sportska akademija, na 376 strana prezentovani su radovi na našem i engleskom jeziku, dok rezime cjelokupnog naučnog skupa na četiri posljednje stranice potpisuje naučnik iz Turske, Selčuk Akpinar sa Nevšehir univerziteta.

Glavni urednik i ovog izdanja je prof. dr Duško Bjelica, koautor nekoliko radova iz zbornika, urađenih na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića. U sveobuhvatnosti tema, ni crnogorski naučnici ili timovi stručnjaka sa nikšićkog fakulteta, nijesu zaostajali za kolegama iz inostranstva, pa su u zborniku radova „Sport Mont”, našli mjesta i znanja sportista o sportskoj ishrani, osvrtu o reklamiranju u sportu, razlikama motoričkih sposobnosti različitih uzrasta crnogorskih rukometaša, efekti programiranog rada na transformaciji fudbalera kadetskog uzrasta tokom priprema...

Kao jedinstveni autor tri rada na engleskom jeziku u ovom časopisu se potpisuje i Izenedin Mehmeti sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Osim časopisa, Crnogorska sportska akademija uradila je i brošuru, u kojoj su na engleskom jeziku, uz pozdravni govor predsjednika međunarodne konferencije, dr Bjelice, sumirane i najznačajnije informacije o održavanju prestižnog skupa, sa fotografijama Univerziteta Crne Gore, Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, ali i znamenitostima grada domaćina, Podgorice.

Bonus video: