Sanja Vlahović je kriva za dug

U tužbi CANU piše da im je nezakonito obustavljena isplata budžetskih sredstava od maja do decembra 2013. godine. Traže isplatu 390.251 eura za mjesečne akademske nagrade i 450.251 euro za finansiranje naučno-istraživačkih projekata
9 komentar(a)
Momir Đurović, Foto: Luka Zeković
Momir Đurović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.05.2015. 19:46h

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Snežana Armenko, privremeno je odustala od saslušanja ministarke nauke Sanje Vlahović u sporu Crnogorske akademije nauke i umjetnosti (CANU) protiv države.

Zato je na sljedeće ročište, u svojstvu svjedoka, pozvala jedino ministra finansija Radoja Žugića, koji će se izjasniti o navodnom novčanom dugu države prema toj instituciji.

Suđenje je juče treći put zaredom odloženo, jer ministrima pozivi nijesu uredno uručeni.

Odluka sutkinje da opozove saslušanje Vlahovićeve, izazvala je pometnju u sudnici.

Predsjednik CANU Momir Đurović, oštro se tome usprotivio: “Ona je veći krivac nego Žugić, na njen predlog je Vlada i donijela potpuno nezakonitu odluku”, rekao je Đurović.

Sutkinja je rekla da će naknadno odlučiti da li je potrebno saslušavati Vlahović.

U tužbi CANU piše da im je nezakonito obustavljena isplata budžetskih sredstava od maja do decembra 2013. godine.

Traže isplatu 390.251 eura za mjesečne akademske nagrade i 450.251 euro za finansiranje naučno-istraživačkih projekata.

U istom sudu vodi se sličan postupak u kojem CANU takode traži više od pola miliona eura neisplaćenih budžetskih sredstava za 2012. godinu.

Sutkinja Lidija Mitrović se u tom postupku proglasila nenadležnom, pa je predmet po žalbi CANU na odlučivanju u Višem sudu.

Bonus video: