PRVOSTEPENA PRESUDA

Vukićeviću mjesec dana robije i 700 eura zbog baklje na utakmici

Vukićević je optužen za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, za koje je zaprijećena robija od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna
6 komentar(a)
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Rusija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.05.2015. 19:50h

Podgoričanin Nemanja Vukićević (26) osuđen je na 30 dana zatvora i 700 eura novčane kazne, zato što je na utakmici Crna Gora - Rusija zapalio baklju i bacio je između terena i tribina.

To je prvostepena presuda sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića.

Vukićeviću će novčana kazna, ukoliko je ne plati, biti pretvorena u kaznu zatvora, koja može trajati najduže pola godine.

On je optužen za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, za koje je zaprijećena robija od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna.

Sudija je rekao da je nesumnjivo utvrđena krivica Vukićevića, naglašavajući da je samo bacanje i mahanje bakljom po njemu prekršaj, ali da njeno unošenje na teren predstavlja krivično djelo.

On je objasnio da je kaznu bilo neophodno ublažiti ispod zakonskog minimuma, jer je Vukićević priznao i izrazio kajanje zbog onog što se desilo.

“Vi znate kakve je ovo probleme stvorilo i nažalost takve situacije se ponavljaju. Ovo su počeci naše borbe sa ovakvim postupanjima, pa smatram da ne treba vi da snosite svu odgovornost, kao ni težu kaznu od ove”, naveo je sudija, ističući da su u Engleskoj kazne za ovakva ponašanja na utakmicama od pet do deset godina zatvora.

Vukićević je priznao da je baklju unio na utakmicu, dodajući da se kaje zbog svega.

Ta baklja nije pogodila nikog, za razliku od one koju je bacio Podgoričanin Luka Lazarević. On je nedavno osuđen na tri i po mjeseca zatvora i 750 eura novčane kazne, jer je na istoj utakmici, bakljom u glavu pogodio golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva.

Preporučujemo za Vas